Η ανάλυση των play off του NBA από τον Αλέξανδρο Καλτεζιώτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ανάλυση των play off του NBA από τον Αλέξανδρο Καλτεζιώτη

Μάιος 27, 2021 - 18:00

Διαβάστε την ανάλυση των εφετινών play off του NBA από τον Αλέξανδρο Καλτεζιώτη.

 

Tα ζευγάρια

 

Δύση

 

Τζαζ (1) - Γκρίζλις (8)

 

Σανς (2)  Λέικερς (7)

 

Νάγκετς (3) - Μπλέιζερς (6)

 

Κλίπερς (4) - Μάβερικς (5)

 

Ανατολή

 

Σίξερς (1) - Ουίζαρντς (8)

 

Νετς (2) - Σέλτικς (7)

 

Μπακς (3) - Χιτ (6)

 

Νικς (4) - Χοκς (5)

 

Τα φαβορί

 

Brooklyn Nets
 
Superstars: Kevin Durant, James Harden, Kyrie Irving        

 

Ανάλυση
 

Οι Νετς διαθέτουν ίσως την πιο πλήρη ομάδα στο NBA αυτή την στιγμή. Με μπροστάρηδες τους big 3 θα διεκδικήσουν με πολλές αξιώσεις το πρωτάθλημα.  Διαθέτουν επίσης πολλοί χρήσιμους παίκτες όπως ο Joe Harris που διακρίνεται για το πολύ αξιόπιστο σουτ, ο Blake Griffin ο οποίος έχει την εμπειρία να βοηθήσει πολύ καθώς έχει υπάρξει σταρ κατά το παρελθόν και ο DeAndre Jordan ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στον τομέα των ριμπάουντ. Η ομάδα του Μπρούκλιν επιθετικά θα δημιουργήσει πολύ μεγάλη ζημιά σε οποιοδήποτε αντίπαλο αντιμετωπίσει. Το θέμα είναι πόσο συνεπής θα φανεί στα αμυντικά της καθήκοντα. Αυτό θα επηρεάσει κατά πολύ την προσπάθεια που θα κάνει για το πρωτάθλημα.

 

Los Angeles Lakers
 
Superstars: Lebron James, Antony Davis

 

Ανάλυση

 

Οι πρωταθλητές θα κάνουν τα πάντα για να αμυνθούν τον τίτλο που κατέκτησαν την περασμένη χρονιά. Πέρα από τον λεμπρόν και τον Ντέιβις διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες πρώτης γραμμής και ρολίστες. Αυτοί είναι οι Schroeder, Drummond, Harell και Gasol. Οι φετινοί Λεικέρς  προβλημάτισαν στην κανονική σεζόν τερματίζοντας 7η. Έχουν ελαφρυντικά όμως καθώς μέσα στην σεζόν τραυματίστηκαν οι Λεμπρόν και Ντέιβις. Η πορεία των Λέικερς θα εξαρτηθεί αποκλειστικά στην απόδοση αυτών των δύο. Αν πιάσουν υψηλή απόδοση δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν. H ομάδα του Λος Άντζελες είχε την καλύτερη άμυνα στην κανονική διάρκεια, τομέας που θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στα playoff. Αντίθετα όμως είχαν μία από τις χειρότερες επιθέσεις στην λίγκα κάτι που θα πρέπει να διορθώσουν ενόψει της postseason.
 Los Angeles Clippers
 

Superstars: Kawhi Leonard, Paul George  
 
 Ανάλυση

 

Οι Clippers απογοήτευσαν την περασμένη σεζόν και πολλοί δεν πιστεύουν πολύ στην δυναμική τους. Φέτος φαίνονται πιο έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Απέκτησαν παίκτες με εμπειρία όπως ο Ibaka, o Rondo, ο Μοrris και ο Μπατουμ. Είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλο ταλέντο και θα καταφέρουν να φτάσουν φέτος ψηλά. Σημαντικό παράγοντα στην πορεία της ομάδας του Λος Άντζελες θα παίξει η απόδοση του ασταθή Paul George. Ένας παίκτης με σπουδαίο ταλέντο στην επίθεση και στην άμυνα αλλά στις δύσκολες στιγμές εμφανίζεται πολύ ασταθής και αναξιόπιστος.  Συνοψίζοντας οι Clippers έχουν το υλικό να φτάσουν μέχρι το τέλος.

 

Philadelphia 76ers
 

Superstars: Joel Embiid, Ben Simmons, Tobias Harris

 

Ανάλυση

 

Η 76ers την φετινή σεζόν δείχνουν έτοιμοι να παλέψουν για την κορυφή. Διαθέτουν 3 superstars(Embiid,Harris,Simmons),  έμπειρους παίκτες( Danny Green, Dwight Howard) και παίκτες πρώτης γραμμής(Korkmaz,Curry) και έναν προπονητή που γνωρίζει πώς να φτάσει την ομάδα του στην κορυφή καθώς είχε κατακτήσει πρωτάθλημα με τους Celtics το 2008.

 

Fun to watch teams

 

Utah Jazz
 

Superstars: Donovan Mitchell, Rudy Gobert, Mike Conley
 
Ανάλυση

 

Οι Jazz κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση της Δύσης και να κλέψουν τις εντυπώσεις. Είναι ένα σύνολο που τα συνδυάζει όλα. Διαθέτει παίκτες με πολύ μπασκετικό μυαλό όπως o Bogdanovic και ο Ingles. Επίσης διαθέτουν πολύ ικανούς σκόρερ όπως ο  Conley, ο Mitchell και ο Clarkson. Τέλος έχουν πολύ καλούς αμυντικούς όπως ο Gobert και ο Favors. Είναι μια ομάδα που θα προσφέρει πολύ θέαμα στα φετινά playoffs.

 

Portland Trail Blazers
 

Superstars: Damian Lillard και CJ McCollum

 

Ανάλυση

 

Οι Blazers έχουν μια από της καλύτερες επιθέσεις στην λίγκα. Διαθέτουν εξαιρετικούς σκόρερ σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Με παίκτες όπως ο Lillard, ο McCollum, o Carmelo Antony, ο Nurkic, ο Kanter, o Powell και ο Covington έχουν πολλές ελπίδες να κάνουν ζημίες σε πολύ μεγάλους αντιπάλους. Η άμυνα θα κρίνει πολλά για την πορεία τους καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν διαθέτουν παίκτες με αμυντικές αρετές.

 

Miami Heat

 

Superstars: Jimmy Butler, Bam Adebayo
 
Οι Heat μετά την περασμένη ονειρική πορεία που έκαναν μπαίνουν και φέτος στα playoffs σαν αουτσάιντερ. Πέρα από τους δύο παίκτες πυλώνες( Adebayo,Butler) έχουν πλήρης ρόστερ. Διαθέτουν δύο εξαιρετικούς σουτέρ(Herro, Robinson) και 4 έμπειρους παίκτες πρώτης γραμμής(Iguodala, Ariza, Dragic, Bjelica). Οι ελπίδες δεν είναι με το μέρος του αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα παραδοθούν εύκολα σε κανέναν αντίπαλο.

 

Παίκτες κλειδιά

 

Chris Paul
 
Ότι και να πει κανείς για τον CP3 ή point god είναι πραγματικά λίγο. Κατάφερε να οδηγήσει τους Suns στα playoff μετά από 11 χρόνια απουσίας και μάλιστα ως 2ους στην βαθμολογία. Θα είναι πολύ στενάχωρο όταν σταματήσει την καριέρα του να μην έχει έστω 1 δαχτυλίδι πρωταθλητή NBA. Είναι σίγουρα από τους καλύτερους play maker της δεκαετίας.
 Nikola Jokic
 

Ο Jokic μπορεί να θεωρηθεί εύκολα από κάποιον ως αντιτουρτικός παίκτης καθώς δεν διαθέτει τα σωματικά προσόντα που χρειάζονται για την θέση του. Όμως δεν είναι έτσι καθώς είναι αυτή την στιγμή νούμερο 1 φαβορί για τον τίτλο του MVP της κανονικής διάρκειας. Διαθέτει ίσως το μεγαλύτερο μπασκετικό iq στην λίγκα και αυτό τον βοηθάει να πρωταγωνιστεί στα παρκέ

 

Giannis Antetokounmpo
 
Ο δύο φορές MVP θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στα φετινά playoff. Αυτός και η ομάδα του έχουν υποτιμηθεί πολύ από τις τελευταίες απογοητευτικές πορείες στα play off με αποτέλεσμα να τους έχουν διαγράψει όλοι όσο αφορά για το πρωτάθλημα. Ο Γιάννης πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω την φετινή χρονιά
 Devin Booker
 
Ο Booker ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του την φετινή σεζόν και σίγουρα αποτελεί μια από τις ελπίδες των suns για κάτι καλό ενόψει playoff. Στην καλή του μέρα είναι ασταμάτητος. Μπορεί να σκοράρει με οποιαδήποτε τρόπο
Jayson Tatum
 
Ο Tatum είναι ίσως  και ο μοναδικός ρόλος που βρίσκονται οι Celtics στην postseason. Είναι ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ιστορικής ομάδας. Οι Celtics πρέπει να χτίσουν κάτι καλό γύρω του αλλιώς θα κάνουν καιρό να ξανακάνουν πρωταθλητισμό. O Tatum αναμένεται να έχει υψηλά νούμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ομάδα της Βοστώνης θα κάνει καλή πορεία.
 
 Προσωπική εκτίμηση

 

Κατά την γνώμη μου οι Λέικερς θα καταφέρουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα την φετινή χρονιά. Την φετινή χρονιά δεν τους πιστεύει πολύς κόσμος καθώς δεν έχουν πείσει με τις φετινές τους εμφανίσεις. Όσο υπάρχει στην ομάδα όμως ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις δεν πρέπει να τους υποτιμήσει κανένας. Αν καταφέρουν να κερδίσουν το φετινό πρωτάθλημα θα είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία καθώς καμία ομάδα που έχει τερματίσει στην 7η θέση στην κανονική περίοδο δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα. Μένει να δούμε αν ο Λεμπρόν και η παρέα του το καταφέρουν και αυτό