Ξεκινά η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεκινά η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ιούνιος 08, 2021 - 17:10

Θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι έχει διαπιστωθεί «μία σημαντική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και μία ταχύτατη αποκλιμάκωση στον αριθμό των νοσηλειών και των διασωληνωμένων».

Άμεσα ξεκινά η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα γίνει συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών το πόρισμα από την Επιτροπή», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η εγρήγορση πρέπει να είναι δεδομένη» σημείωσε προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία».

«Εν κατακλείδι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα και στο θέμα της πανδημίας. Η εγρήγορση προφανώς και πρέπει να είναι δεδομένη, διότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την περιπέτεια αυτή, και η προσήλωσή μας θα πρέπει να στραφεί στο να πείσουμε καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει κι αυτοί να κάνουν το βήμα, να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο είναι ένα δώρο της επιστήμης πάνω απ' όλα προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από το κίνδυνο μιας πολύ σοβαρής νοσηλείας. Είναι όμως και μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας. Η αντίληψη ότι δεν βαριέσαι ας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ είναι μία αντίληψη η οποία δυστυχώς υπονομεύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη», είπε ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.