Στα χέρια της Αστυνομίας η συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στα χέρια της Αστυνομίας η συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ

Ιούλιος 10, 2021 - 11:03

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK, με λάστιχα ποτίσματος και φιάλη υγραερίου) και εκρηκτικών υλών στην Αττική και στην Κόρινθο, εξάρθρωσε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 30, 33 και 45 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ εξιχνιάσθηκαν 11 διαρρήξεις και 15 απόπειρες σε ΑΤΜ. Επιπλέον, εξιχνιάσθηκαν 14 κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων. Επίσης, κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου, ηλεκτρικά καλώδια, φυτίλια, πιστόλι, φυσίγγια, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος ρολογιών, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM. Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό του 1.170.000 ευρώ. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 8-7-2021, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπρόσθετα ο 30χρονος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Φωτογραφία αρχείου