Νίκας για φυσικό αέριο: Δεν θα αδικηθεί καμία πόλη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας για φυσικό αέριο: Δεν θα αδικηθεί καμία πόλη

Ιούλιος 12, 2021 - 22:47

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνεδρίασε το ΠεΣυ Πελοποννήσου με θέμα «Κατάθεση απόψεων των Περιφερειακών Συμβούλων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021 – 2027, στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης» τη Δευτέρα 12 Ιουλίου διά τηλεδιάσκεψης.

Η περιφερειακή σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου» κυρία Ντίνα Νικολάκου απηύθυνε ερώτηση στον περιφερειάρχη Π. Νίκα, σχετικά με μια δήλωσή του σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο σε Καλαμάτα, Άργος, αλλά και άλλες περιοχές που «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», όπως είχε δηλώσει ο περιφερειάρχης. «Ο κ. περιφερειάρχης εννοεί ΔΕΔΑ και δημόσιο φορέα;», ρώτησε η κυρία Νικολάκου 

Ο κ. Νίκας απάντησε: «Η ανακοίνωση είναι προσεκτικά διατυπωμένη, τη διατύπωσα εγώ. Εγώ προτού αναλάβω υπηρεσία, συνεννοήθηκα με τη ΔΕΔΑ, ώστε να μπει ένα ποσό 20 εκατ. ευρώ, για να επεκταθεί στις έξι πόλεις της Περιφέρειας το φυσικό αέριο. Βλέπω ότι για τις 4 πόλεις της Πελοποννήσου οδεύουμε να συνδεθούν με το φυσικό αέριο με ενέργειες μέσω ΔΕΔΑ, για Άργος και Ναύπλιο, η εκτίμηση είναι ότι θα συνδεθούν από τον κεντρικό αγωγό, για Καλαμάτα και Σπάρτη, έχω κάνει δύο συναντήσεις με τον κ. Μιχόπουλο, πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ (ευθύνη κεντρικού αγωγού). Δεν θα αδικηθεί καμία πόλη».