Κικίλιας - Ιερώνυμος μαζί στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό των πολιτών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κικίλιας - Ιερώνυμος μαζί στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό των πολιτών

Ιούλιος 13, 2021 - 16:33

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε τη στήριξη «όλης της ιεραρχίας από τον απλό ιερέα μέχρι την κορυφή της» για να υπάρξει ενίσχυση της επιχείρησης εμβολιασμών, κατά τη συνάντησή του με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου το πρωί της Τρίτης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε ότι «η Εκκλησία θα κάνει την προσπάθειά της με τρόπο πατερικό».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι πατέρες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσουμε τοπικά και στις ενορίες μας να ενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιό σας αυτούς που είχαν αμφιβολίες ή ήθελαν παρότρυνση να δεχθούν τον εμβολιασμό τους».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, έκανε λόγο για «μεγάλη διασπορά» του κορωνοϊού αυτή την περίοδο και υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να υπάρξει στήριξη της Εκκλησίας στην προσπάθεια εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών».

Απαντώντας ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για μια «κρίσιμη και χρήσιμη» συνάντηση στην οποία υπήρξε «ενημέρωση και εμβάθυνση ώστε να παλέψουμε και να αγωνιστούμε και να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας».

«Ο υπουργός Υγείας μάς μίλησε για πρακτικά προβλήματα που παρουσιάζει η πανδημία και ο κ. Τσιόδρας μας μίλησε για θέματα που γνωρίζει ως ειδικός» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Όλοι μας τόσο τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όσο και οι επισκέπτες θα θέλαμε να πούμε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και η Εκκλησία θα κάνει την προσπάθειά της με τρόπο πατερικό με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας» κατέληξε ο κ.κ. Ιερώνυμος.