Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λυγουριό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λυγουριό

Ιούλιος 24, 2021 - 18:13

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Ασκληπιείου Δήμου Επιδαύρου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε χωματερή στο Δήμου Επιδαύρου κοντά στο Λυγουριό και λόγω του ανέμου πήρε διαστάσεις. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ειδικότερα 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ενώ στην διάρκεια της ημέρα συνέδραμαν από αέρος 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη Canadair.

Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τους Δήμους Επιδαύρου και Ναυπλιέων.

Στην περιοχή έσπευσαν ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων Σταύρος Γαβρήλος και προσωπικό από τους δυο δήμους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικίες.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λίμνη Ευβοίας

Την ίδια ώρα, φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση βόρεια της Λίμνης Ευβοίας. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος ενώ έχει δοθεί εντολή για έξι  αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν αναφορές για απειλούμενες κατοικημένες περιοχές, αν και στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες.

Πυρκαγιά στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Σαρωνικού Δήμου Κορινθίων. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η Πολιτική Προστασία, μέσω της υπηρεσίας 112, έστειλε μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Ρυτό. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση και στην Άνω Αλμυρή και το Γαλατάκι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούσαν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου συνέδραμαν από αέρος 4 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Επί τόπου έσπευσαν και συνδράμουν επίσης, μηχανήματα και υδροφόρες της Π.Ε. Κορινθίας και του δήμου της κορινθιακής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού – Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, o αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, καθώς και αυτοδιοικητικοί από τον Δήμο Κορινθίων.