Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σταμάτα Αττικής: Καίγονται σπίτια, σκληρή μάχη της Πυροσβεστικής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σταμάτα Αττικής: Καίγονται σπίτια, σκληρή μάχη της Πυροσβεστικής

Ιούλιος 27, 2021 - 18:30

φωτογραφία Eurokinissi

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταματά Αττικής. Δύσκολη η κατάσταση σύμφωνα με τον δήμαρχο. «Περίπου 20 σπίτια έγιναν στάχτη», ανέφερε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, κ. Κλεφτάκης. Δύσκολες οι συνθήκες της κατάσβεσης, μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο κ. Βασίλης Κλεφτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό, ενώ περίπου 20 σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα έχουν ενισχυθεί, την ίια ώρα που σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200 (το ρωσικό «κτήνος») μεταξύ αυτών. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης- και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

 

dikaiologitika.gr