Νίκας: Είμαστε σε επικίνδυνη στασιμότητα – Ένας πρώτος απολογισμός των καμμένων (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας: Είμαστε σε επικίνδυνη στασιμότητα – Ένας πρώτος απολογισμός των καμμένων (vid)

Αύγουστος 06, 2021 - 16:31

Μετά από μία ακόμα δύσκολη ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έκανε έναν πρώτο απολογισμό της κατάστασης σε συνέντευξή του την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.

Όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας είναι σε πλήρη κινητοποίηση, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε και κρατούμε χαμηλούς τόνους, είπε ευχαριστώντας τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όσοι όσους βοηθούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, όχι βέβαια όπως η Αθήνα, ανέφερε, τονίζοντας ότι αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε μία επικίνδυνη στασιμότητα σε δύο περιοχές.

Στην Μεσσηνία που είχαμε φωτιά σε πέντε σημεία οι φωτιές φαίνεται να έχουν σβήσει, με τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης να είναι υπαρκτός.

Στην Αρκαδία υπάρχει μία ελεγχόμενη κατάσταση Νότιας της Μεγαλόπολης στην περιοχή της Αγίας Θεοδώρας, η οποία πλέον δεν κινδυνεύει, όπως ανέφερε.

Το δυσκολότερο μέτωπο βρίσκεται στην Νότια Λακωνίας στην Ανατολική Μάνη, όπου γίνονται εκκενώσεις οικισμών και εκεί υπάρχει μία επικίνδυνη στασιμότητα.

Έχουμε χάσει 18 σπίτια τα 10 είναι δευτερεύουσες τουριστικές κατοικίες στην Ανατολική Μάνη, στην Άνω Μεσσηνία και στην περιοχή Βασιλιτσίου

Οι καταγραφές θα ξεκινήσουν άμεσα γιατί έχουν καεί και πολλές αγροτικές εκτάσεις  και γρήγορα θα πρέπει να γίνουν και παρεμβάσεις στην κατεστραμμένη οδοποιία.

Τέλος κ. Νίκας ήταν ιδιαιτέρα καυστικός με όσους βγήκαν μπροστά για την προβολή τους, τις δύσκολες αυτές ώρες, λέγοντας μεγάλες κουβέντες, όπως «ευτυχώς που ήμασταν εμείς και δεν καήκαμε.

ΑrcadiaPortal.gr Νίκας: Είμαστε σε επικίνδυνη στασιμότητα