Φωτιά στη Γορτυνία: Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Φωτιά στη Γορτυνία: Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

Αύγουστος 09, 2021 - 11:03

Πολλές και κατά τόπους είναι οι εστίες της πυρκαγιάς στην Γορτυνία σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου. Αρκετοί είναι οι οικισμοί που δεν έχουν ρεύμα και γίνεται εργασίες αποκατάστασης από την ΔΕΗ.

Από τις πύρινη λαίλαπα κινδύνευσαν ζωές ανθρώπων στο χωριό Ελαία καθώς επίσης και μία ομάδα εθελοντών είχε χαθεί και χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός τους. Επίσης ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν και οι εθελοντές κάτοικοι που με ίδια μέσα προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούσαν από την μανία της πυρκαγιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, έως χθες αργά την νύχτα ήταν στο σημείο και μας περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή, αλλά και την εικόνα που σήμερα έχουν οι εστίες στην Αρκαδία.

Χθες ήταν δύσκολα στο Λιβαδάκι και στο Τουμπίτσι

Σήμερα το πρωί είναι ακόμα καλή η κατάσταση στην  Γορτυνία, αλλά μην μας ξεγελάει αυτή, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σε δηλώσεις του, καθώς όπως έχουν δείξει έως τώρα τα πράγματα προς το μεσημέρι συνήθως το πρόβλημα γίνεται εντονότερο.

 Η περιφέρεια έχει στείλει 8 μηχανήματα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και οι ιδιώτες εθελοντές βοηθούν σημαντικά το έργο

Θα είναι και σήμερα δύσκολη η μέρα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις και η σημερινή και ελπίδα όλων είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει για τέσσερις μέρες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας σχετικά με τα εναέρια μέσα, τα οποία δυστυχώς καθυστέρησαν σημαντικά να συνδράμουν στο έργο των επίγειων δυνάμεων, οι οποίες λόγω και του δύσβατου της περιοχής είχαν περιορισμένες δυνατότητες.

Τα εναέρια μέσα δεν υπήρχαν στη Γορτυνία μέχρι προχθές ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλος, που βρισκόταν όλες τις μέρες στη Γορτυνία, βάζοντας στην άκρη το θέμα αυτό, καθώς προέχει η κατάσβεση της φωτιάς.

Είναι λογικό να γίνεται μια κεντρική διαχείριση στη χώρα που αντιμετωπίζει δεκάδες πυρκαγιές την ίδια ώρα

Όλοι θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν  τα προβλήματα παντού.

Από την Κυριακή στη Γορτυνία επιχειρούν εναέρια μέσα και θα συνεχίσουν να επιχειρούν ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος, έτσι ώστε να λυθεί το θέμα και να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Δεν κάνουμε πολιτική, ο περιφερειάρχης και εγώ, είμαστε στα σημεία που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και δεν έχουμε καμία διάθεση προβολής της περιφέρειας και των εαυτό μας, είμαστε εκεί για να επιλύσουμε προβλήματα και να αντιμετωπίσουμε όποια κατάσταση δημιουργείται και να συνδράμο9υμε με τους κατοίκους»

Τέλος ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε ότι σε συνεννόηση με την κεντρική κυβέρνηση γίνεται προσπάθεια, άμεσα να καταγραφούν όλες οι ζημιές και στην συνέχεια να αποκατασταθούν»

https://www.arcadiaportal.gr/news/lampropoylos-dyskoli-i-katastasi-gia-t...

ArcadiaPortal.gr Ενημέρωση Λαμπρόπουλου για τη Γορτυνία