Νίκας: Ζήτημα φερεγγυότητας η αντιμετώπιση των καταστροφών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας: Ζήτημα φερεγγυότητας η αντιμετώπιση των καταστροφών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (βίντεο)

Αύγουστος 18, 2021 - 19:17

Η φερεγγυότητά μας θα κριθεί από την ανταπόκριση στα αιτήματα και την ικανότητά μας αντιμετωπίσουμε τις ζημιές που έχουν δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές, ανέφερε ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του την Τετάρτη 18 Αυγούστου.

Σήμερα στην περιφέρεια πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη για την πρώτη καταγραφή των αποτιμήσεων των ζημιών από τις πυρκαγιές σε, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία -αλλά και των προηγηθεισών σε Αργολίδα και Κορινθία.

Τα συμπεράσματα από τη σύσκεψη, με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών, θα μεταφερθούν άμεσα στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, σε επικοινωνία που θα έχει στη συνέχεια ο περιφερειάρχης μαζί του.

Οι ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσον αφορά τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό και ρουχισμό, έχουν καλυφθεί απόλυτα και ως εκ τούτου θα πρέπει να σταματήσουν οι αποστολές των σχετικών ειδών, καθώς πλέον δεν θα παραλαμβάνονται, είπε, επισημαίνοντας ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των κτηνοτρόφων με την προσφορά ζωοτροφών.

Ο κ. Νίκας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον  υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η νομιμότητα για των καθαρισμών στα ρέματα και ποτάμια, προκειμένου η Περιφέρεια να μπορέσει να παρέμβει άμεσα για την αποτροπή επικίνδυνων φαινόμενων που ενδέχεται να προκύψουν από τις κακοκαιρίες τον ερχόμενο χειμώνα.

Στις 25 Αυγούστου θα δημοσιευθεί αναλυτικά η λίστα με τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην περιφέρεια από τις πυρκαγιές.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρεθεί ο κ. Τριαντόπουλος, συνοδευμένος από υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως ανακοίνωσε.

Όσων αφορά στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Καραμανλή, υπουργό Υποδομών, ο κ. Νίκας έθεσε μια σειρά ζητημάτων που θα πρέπει να επιλυθούν έτσι ώστε να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομών για την υποστήριξη, αναζωογόνηση και η ανάπτυξη αυτών των περιοχών έχει απόλυτη ανάγκη.

Πρόκειται για τους οδικούς άξονες:

α) Σπάρτη (Πυρί) – Γύθειο όπου συμπληρώνει τον οδικό άξονα Αθήνα – Τρίπολη – Λεύκτρο – Σπάρτη και οδηγεί σε τόπους µε ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας και της διεθνούς αναγνωρισιµότητάς τους.

β) Παράκαμψη Λαγκαδίων: οδικός άξονας όπου δημιουργεί όλες τις αναπτυξιακές προϋποθέσεις µε την παρουσία ξένων επισκεπτών προς την Αρχαία Ολυμπία.

ArcadiaPortal.gr Σειρά επαφών και συσκέψεων για τους πυρόπληκτους στην περιφέρεια