Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για Αφγανιστάν

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για Αφγανιστάν

Αύγουστος 20, 2021 - 18:38

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μετά τα τελευταία γεγονότα και την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν, υπάρχει φόβος για μεγάλο προσφυγικό κύμα προς τα τουρκικά και ελληνικά -και άρα ευρωπαϊκά- σύνορα, ίσως ανάλογο με εκείνο του 2015 από τη Συρία.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα, στις 19:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Μιλώντας την Πέμπτη στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, Ζοσέπ Μπορέλ, έκανε λόγο για ένα «ευρύ φάσμα επιπτώσεων» στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια, αλλά και για ρόλο-κλειδί της Αγκυρας στη διαχείριση ενός πιθανού νέου προσφυγικού/μεταναστευτκού κύματος.

«Θα είμαι ξεκάθαρος. Πρόκειται για έναν εφιάλτη. Για μια καταστροφή. Μια καταστροφή για το Αφγανιστάν και τις δυτικές αξίες και την αξιοπιστία μας» ήταν η αναφορά του για την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

 

Πληροφορίες: in.gr