Ανεμβολίαστοι: Ως και 80 ευρώ το κόστος τον μήνα για να πηγαίνουν στη δουλειά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανεμβολίαστοι: Ως και 80 ευρώ το κόστος τον μήνα για να πηγαίνουν στη δουλειά

Αύγουστος 23, 2021 - 16:37

Προ των πυλών είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τρίτη 23 Αυγούστου, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες. Η επιστροφή της μάσκας παντού με την πρώτη φθινοπωρινή ψύχρα θεωρείται ότι έχει «κλειδώσει» -εξάλλου, η κυρία Παγώνη επεσήμανε το πρωί της Δευτέρας ότι ήταν λάθος η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Βέβαια, με σταθερή θερμοκρασία κατά μέσον όρο τους 35-36 βαθμούς Κελσίου ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα επί δύο μήνες, η χρήση μάσκας έξω θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα.

Μια σειρά μέτρων θα αφορά στους ανεμβολίαστους, το ποσοστό των οποίων παραμένει υψηλό. Όσοι δεν πειστούν να κάνουν το εμβόλιο, και δεν πειθαναγκαστούν, θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, αφού θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού τεστ, με επιβάρυνση των ίδιων των εργαζομένων.

Έτσι, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να πραγματοποιούν rapid test δύο φορές την εβδομάδα. Κατά μέσον όρο τα rapid tests κοστίζουν περίπου 20 ευρώ. Σχεδιάζεται, πάντως, να μειωθεί η τιμή τους στα δέκα ευρώ, αλλά το κόστος θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο.

Προφανώς η κυβέρνηση δεν θέλει να διευκολύνει όλους όσοι δεν εμβολιάζονται με το να μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid tests στα σημεία του ΕΟΔΥ, σε μια προσπάθεια να τους πειθαναγκάσει. Ακόμα, δεν θα μπορούν να κάνουν self tests.

Τέλος, οι ανεμβολίαστοι από τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορούν να μπουν στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

 

Ε.Γ