Έρχεται ανασχηματισμός

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχεται ανασχηματισμός

Αύγουστος 30, 2021 - 16:50

Προ των πυλών είναι ο ανασχηματισμός. Το αν θα είναι «δομικός», όπως λένε κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου, ή αν θα γίνουν απλώς στοχευμένες αλλαγές, μένει να αποδειχθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν, έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του και το μόνο που μένει, είναι ο χρόνος να τις ανακοινώσει.

Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα από τις ΗΠΑ, όπου μετέβη για να «εγκαταστήσει» την κόρη του στο πανεπιστήμιο Yale, ενώ την Τρίτη 31 Αυγούστου θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ταξιδέψει στη Σλοβενία για να συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum και την Τετάρτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει ΔΕΘ. Την Παρασκευή θα λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Συνεπώς, οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θα ανακοινωθούν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα παραμείνει στη θέση του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αν θα πάει σε άλλο πόστο ή θα βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος. Το δεύτερο ερώτημα είναι αν ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πάει σε άλλο υπουργείο ή αν θα παραμείνει στην ίδια θέση.

Αμετακίνητοι θεωρούνται ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Κώστας Καραμανλής στο υπουργείο Υποδομών, ο Κώστας Σκρέκας στο υπουργείο Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Εργασίας και ο Σπήλιος Λιβανός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο ίδιο γκρουπ τοποθετείται και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στα ονόματα που ακούγονται μεταξύ άλλων για είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα είναι του Θόδωρου Ρουσόπουλου και του Θάνου Πλεύρη.

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού