Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Μίκης Θεοδωράκης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Μίκης Θεοδωράκης

Σεπτέμβριος 02, 2021 - 17:45

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και άνθρωπο του πολιτισμού, τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέρασε στην αιωνιότητα. Ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες της χώρας μας, με παγκόσμια εμβέλεια, σύμβολο των αγώνων για την Ειρήνη, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, μας αφήνει φτωχότερους καθώς μαζί του κλείνει ο κύκλος των κορυφαίων μουσικών που μεγαλούργησαν και ανέβασαν ψηλά το ανάστημά μας.

Ο ίδιος διωγμένος στον εμφύλιο και τη δικτατορία για τις ιδέες του δεν έπαψε ποτέ να μάχεται μέσα από τη μουσική δίνοντας σε όλον τον κόσμο αριστουργήματα. Από το Άξιον Εστί, τον Ζορμπά, τον ήλιο και τον χρόνο, τη γειτονιά των αγγέλων, η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου γνωρίζοντας τεράστια αποδοχή και διαδίδοντας την ελληνική ψυχή και τον νεοελληνικό πολιτισμό σε όλους τους λαούς της γης.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, που από σήμερα περνά για πάντα στην ιστορία.
 

Από το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Φωτογραφία Οικολόγοι Πράσινοι