Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του

Σεπτέμβριος 07, 2021 - 16:03

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Open»

Ο κ. Μητσοτάκης έζησε 1,5 χρόνο τον όμορφο μύθο του, τώρα οι πολίτες ζουν την άσχημη αλήθεια του

Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή. Όσες κινήσεις κι αν κάνει δεν φαίνεται να πετυχαίνει, γιατί δεν έχει στόχο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να βρει «άριστα» στελέχη από το κόμμα του, ούτε καν στην επικράτεια, και επέλεξε να εισάγει «αρίστους» από την Κύπρο για τη θέση του Υπουργού.

Αν ο Πρωθυπουργός ήθελε συνεννόηση, όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αλλά ήθελε μία ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού, μία «μεταγραφή» με ποδοσφαιρικούς όρους, δίνοντας την εντύπωση διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων.
Μετά από μία τραγωδία, εάν έχεις συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει αντικειμενική ευθύνη, ότι έχουν γίνει λάθη, καλείς τους Υπουργούς σου σε παραίτηση, δεν περιμένεις τον ανασχηματισμό.

Η στάση ευθύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από το να ετοιμάζεται για να αναλάβει σε δύσκολες στιγμές την ευθύνη ανοικοδόμησης της χώρας, είναι να ασκεί και εποικοδομητική κριτική αναδεικνύοντας εναλλακτικές προτάσεις.
Εγώ πορεύομαι με πυξίδα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι κατάλληλο για την πορεία του τόπου. Η πολιτική αλλαγή θα έρθει ως αίτημα λύτρωσης και προοπτικής και από την ίδια την κοινωνία.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η φθορά του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του θα είναι ραγδαία. Έχει γυρίσει η κλεψύδρα.
Και δεν έχω αμφιβολία, ό,τι και να δημοσιεύουν οι δημοσκοπήσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης της χώρας.

Η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη έρχεται για άλλη μία φορά ως ώριμο τέκνο της ανάγκης να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας ξανά σε μια δύσκολη στιγμή.
Σε κάθε τομέα ευθύνης του, ο κ. Μητσοτάκης ή πετάει την ευθύνη στους πολίτες ή πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Για την πανδημία φταίει ότι είναι παγκόσμια κρίση, για τις πυρκαγιές φταίει η κλιματική αλλαγή, για το ότι δεν μπορεί να κάνει ανασχηματισμό φταίει ο Τσίπρας.

Δεν είναι όλοι «ψεκασμένοι» από το περίπου 45% των πολιτών που είναι δεν έχουν εμβολιαστεί. Η μεγάλη πλειοψηφία φοβάται - δεν έχει ενημέρωση. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με το «βούρδουλα» αλλά με την πειθώ. Ο Πρωθυπουργός όμως, επενδύει στο διχασμό. Απαντάει με «διαίρει και βασίλευε» στο φόβο του να βρεθεί απέναντί του όλη η κοινωνία. Θέλει να διχάσει σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για να γλιτώσει ο ίδιος.

Εμείς δεν θα επενδύαμε σε αυτό αλλά θα κάναμε ουσιαστική καμπάνια. Θα παίρναμε όλους τους αξιόλογους ανθρώπους της διανόησης, της τέχνης, των γραμμάτων και των τεχνών να μιλήσουν στους πολίτες. Ενώ τώρα έγινε μια ψεύτικη καμπάνια πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να αποθεώνουν τον «Μωυσή».

Ο κ. Μητσοτάκης για σχεδόν 1,5 χρόνο, με τη βοήθεια και πολλών ΜΜΕ, έζησε τον όμορφο μύθο του. Σήμερα, δυστυχώς, ο ελληνικός λαός ζει την άσχημη αλήθεια του.

https://www.facebook.com/watch/?v=1362648420817586