Δήμαρχοι Πελοποννήσου: Μας έχουν στοχοποιήσει - Δεν είμαστε διεφθαρμένοι (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμαρχοι Πελοποννήσου: Μας έχουν στοχοποιήσει - Δεν είμαστε διεφθαρμένοι (video)

Απρίλιος 16, 2013 - 10:29

Ζητείται έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ- Δεν γίνεται να γενικεύονται μεμονωμένες περιπτώσεις

Καθολική ήταν η αντίδραση των δημάρχων της Πελοποννήσου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ σχετικά με το θέμα της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας και μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι τους τελευταίους μήνες οι δήμαρχοι θεωρούνται «μαφία διαφθοράς» και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν ενέργειες για την προστασία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αξιοπρέπειας των αιρετών.

Ο κ. Μπούρας, όπως και οι άλλοι δήμαρχοι, (θα δείτε και στο βίντεο αποσπάσματα των παρεμβάσεών τους)έκανε λόγο για μεθοδευμένο και οργανωμένο σχέδιο σε βάρος των αιρετών από συγκεκριμένα κέντρα και επεσήμανε πως δεν γίνεται όλοι οι δήμαρχοι να θεωρούνται διεφθαρμένοι.
Επίσης τονίστηκε από το δήμαρχο Πύλου- Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη πως καλό είναι να γίνουν έλεγχοι και να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει εκ των προτέρων καχυποψία για τους δημάρχους, όταν μάλιστα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν διαχειρίζεται μεγάλα ποσά ενώ τώρα με την κρίση έγιναν τεράστιες περικοπές.
Τη διάσταση του διαχωρισμού μεταξύ των Καποδιστριακών δήμων και των Καλλικρατικών δήμων, όπου όλα είναι ελεγχόμενα έδωσε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός, ενώ ο δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος έκανε λόγο για καθυστερημένη και χλιαρή εν μέρει αντίδραση από πλευράς δημάρχων και ζητήθηκε να παρέμβει και η ΚΕΔΕ (το ζήτησε και ο ΔΣ Γιάννης Τζεφεράκος,) ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας ζήτησε να απαιτηθεί από την ΚΕΔΕ να γίνει ειδικό συνέδριο για το θέμα, γιατί οι δήμαρχοι δίνουν τα πάντα (και χωρίς ιδιαίτερες αμοιβές) για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν γίνεται να βάλλονται και να θεωρούνται ως οι κύριοι υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας.
Ακόμα αναφέρθηκε και το γεγονός ότι υπάρχει πολυνομία, θολό θεσμικό πλαίσιο στο οποίο καλούνται να εργαστούν και να προσφέρουν οι δήμαρχοι και όταν υπάρχουν εμπλοκές είτε με το Ελεγκτικό Συνέδριο ή άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς δε σημαίνει ότι οι δήμαρχοι είναι και διεφθαρμένοι.

ε.τ.

hIJeFaX1vsk