Κίνητρα τύπου freedom pass σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση στα παιδιά 15 - 17 ετών για να εμβολιαστούν

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κίνητρα τύπου freedom pass σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση στα παιδιά 15 - 17 ετών για να εμβολιαστούν

Σεπτέμβριος 10, 2021 - 17:20

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και, κοινή παραδοχή των επιστημόνων είναι πως ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί μεγάλη διασπορά αλλά και οι αρνητικές συνέπειες αυτής είναι ο εμβολιασμός. Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, όπου και είπε πως «στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, μετά την Κάρτα Ελευθερίας η οποία κρίνεται επιτυχημένη, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει νέα κίνητρα (διαφόρων ειδών), αυτή την φορά τους άνω των 15, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εμβολιαστική διαδικασία μιας και η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αναπτύσσει έντονη κοινωνικότητα εντός και εκτός σχολείων.

Οι πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο να επεξεργάζεται τα κίνητρα αυτά τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στην ομιλία του, το απόγευμα του Σαββάτου, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.