ΔΕΘ: Η κοινή εμφάνιση Σαμαρά - Καραμανλή και τα σενάρια για εκλογές τον Ιούνιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΔΕΘ: Η κοινή εμφάνιση Σαμαρά - Καραμανλή και τα σενάρια για εκλογές τον Ιούνιο

Σεπτέμβριος 15, 2021 - 16:37

Με κάθε ευκαιρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ενωμένο. Έτσι, θα μπορούσε κάποιος να ερμηνεύσει υπό το πρίσμα της ενότητας την κοινή είσοδο του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, όπου απηύθυνε ομιλία ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη ερμηνεία, αυτή που εξέφρασε σε άρθρο του ο Μανώλης Κοττάκης, διευθυντής της «Εστίας». Ο κ. Κοττάκης σε άρθρο του κάνει λόγο για «γραμμή επικοινωνίας» μεταξύ των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή, κάτι που έχει εκφραστεί με την κοινή στάση τους απέναντι στην επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ακόμα, ο κ. Κοττάκης αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του στις απειλές του Ερντογάν. Ο κ. Καραμανλής, πάλι, επέστρεψε στην Αθήνα αμέσως.

Ο δημοσιογράφος, επίσης, θεωρεί ότι τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός έχουν χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο, και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα πάμε σε εκλογές, παρά τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο ίδιος αναφέρει:

''Μόνο τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής των μέτρων να κοιτάξει κανείς -εντός πρώτου εξαμήνου 2022- αντικρίζει αμέσως τις κάλπες του Ιουνίου. Τότε λήγουν. Με βασικούς ωφελημένους τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., πλην συνταξιούχων και αγροτών. Το ερώτημα είναι ποια Ν.Δ. θα φθάσει σε εκείνες τις εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδειξε -δημοσίως τουλάχιστον- να πτοείται από την κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά και στη συνέντευξη Τύπου την επομένη επαναπροσδιόρισε τη φυσιογνωμία της Ν.Δ. Την τοποθέτησε πέραν της Δεξιάς και του Κέντρου και στην Κεντροαριστερά, λέγοντας ότι δεν χρησιμοποιεί «δεξιόμετρο» ή «αριστερόμετρο» στην επιλογή υπουργών, αρκεί να εφαρμόζουν την πολιτική του, η οποία άλλοτε είναι φιλελεύθερη και άλλοτε σοσιαλιστική, με δανεικά, αν κρίνουμε από τα επιδόματα που ανακοίνωσε. Η μετάλλαξη αυτή, σε συνδυασμό με την απόφασή του για σκληρό μονομέτωπο κατά Τσίπρα, με τον οποίο διακόπτει κάθε επικοινωνία, όπως ανακοίνωσε, δείχνει σε τι πολωτικές εκλογές «φωτός και σκότους» πάμε''.

Διαβάστε όλο το άρθρο του κ. Κοττάκη ΕΔΩ.

Φωτογραφία το λογότυπο της ΝΔ