Θωμόπουλος: Η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΑΡΜ να μας ενημερώσει για την καταλληλότητα του νερού που πίνουν οι πολίτες του Δήμου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θωμόπουλος: Η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΑΡΜ να μας ενημερώσει για την καταλληλότητα του νερού που πίνουν οι πολίτες του Δήμου

Σεπτέμβριος 17, 2021 - 14:14

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πέτρος Θωμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου 'Αργους Μυκηνών: Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ακαταλληλότητα του νερού του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος υδρεύεται από την ίδια πηγή με τον Δήμο Άργους, δημιουργείται εύλογα η απορία για το κατά πόσο το νερό που υδρεύει τον Δήμο Άργους - Μυκηνών είναι κατάλληλο.

Εφόσον η ακαταλληλότητα έχει σχέση με την ύπαρξη χλωριούχων ιόντων που υποδηλώνουν υφαλμύρωση της πηγής θα πρέπει η Δημοτική Αρχή και η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ να μας ενημερώσει για την καταλληλότητα του νερού που πίνουν οι πολίτες του Δήμου.

Παραθέτω το έγγραφο των μετρήσεων της ποιότητας του νερού από την ΔΕΥΑΝ του Δήμου Ναυπλιέων στις 10/9/2021, το οποίο κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Υγείας Αργολίδας.

Παρατηρώντας προσεκτικά βλέπουμε οτι η μέτρηση κατά τη δειγματοληψία στην Αγία Τριάδα Μιδέας βρίσκεται πάνω από το επιτρεπτό όριο, 390mg/l έναντι 250mg/l, που είναι το ανώτατο όριο..

Το πρόβλημα για το Άργος έγκειται στο γεγονός οτι ο ίδιος κεντρικός αγωγός που υδρεύει την Αγία Τριάδα υδρεύει τμήμα του Άργους και αρκετών χωριών του κάμπου...

Αν υπάρχει ακαταλληλότητα του νερού που πίνουν οι δημότες του Άργους και επιπλέον το γεγονός της ακαταλληλότητας αποκρύπτεται εδώ και τουλάχιστον 5 ημέρες, θα πρέπει άμεσα η Περιφέρεια να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να αποδώσει τις ευθύνες στους αρμόδιους της ΔΕΥΑΑΡΜ.

Η ΔΕΥΑΑΡΜ οφείλει να μας απαντήσει και να ενημερώσει τους πολίτες χωρίς αοριστίες με μετρήσεις και επίσημα εργαστηριακά αποτελέσματα από τα διάφορα σημεία δειγματοληψίας.

Υπάρχει αδιαφορία;

Υπάρχει ολιγωρία;

Υπάρχει δόλος;

Ή απλά....ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Οφείλουμε να πάρουμε απαντήσεις και θα τις πάρουμε!

Petros Thomopoulos