Για «γρατζουνιές» στην εικόνα της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Πέτσας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Για «γρατζουνιές» στην εικόνα της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Πέτσας

Σεπτέμβριος 17, 2021 - 16:56

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «γρατζουνιές» στην εικόνα της κυβέρνησης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε: «Υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες ''γρατζουνιές'' στην εικόνα της κυβέρνησης και δεν είναι κάτι, φυσικά, που μπορούμε να παραγνωρίσουμε, έπειτα από το πολύ έντονο καλοκαίρι που είχαμε, ιδίως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές».

Ο κ. Πέτσας, επίσης, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας» και όπως τόνισε «και αυτό, το βλέπουμε τόσο στους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης, όσο και στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων ή στις προβλέψεις τους, οι οποίες αναθεωρούνται προς τα πάνω».

«Το πιο σημαντικό, όμως» τόνισε ο κ. Πέτσας, είναι ένας δείκτης στον οποίο αναφερόμασταν πολύ συχνά στο παρελθόν, αλλά τείνουμε να τον ξεχνάμε τώρα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον δείκτη της ανεργίας και της απασχόλησης. Εάν δούμε, λοιπόν, αυτόν τον δείκτη και συγκρίνουμε –για παράδειγμα– τον Ιούλιο του 2019 με τον Ιούλιο του 2021, θα διαπιστώσουμε ότι η ανεργία έχει πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Και αυτό σημαίνει ότι πολλοί συμπολίτες μας που είχαν εισόδημα μηδέν ή λάμβαναν επίδομα ανεργίας, πλέον, έχουν ένα σοβαρό εισόδημα στην τσέπη τους προσβλέποντας ως εκ τούτου σε ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους.