Νέα Κίος: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Κίος: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 19, 2021 - 13:31

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην Νέα Κίο Αργολίδας.

Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για την Ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, ομιλία από τον  Μπουμπάρη Νικόλαο, Φιλόλογο -1ου Γυμνασίου Ναυπλίου και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Θεομάνας στη Νέα Κίο.

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης,οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης και Αναστάσιος Γανώσης, η πολιτευτής Ελένη Παναγιωτοπούλου,αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους - Μυκηνών, εκπροσώποι των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Βίντεο επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων https://youtu.be/cTmTYLdwKNQ

Βίντεο ομιλία του Μπουμπάρη Νικόλαου, Φιλόλογο – 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου  https://youtu.be/s9vH9HpBXLg

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

ArgolidaPortal.gr Νέα Κίος - Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

ArgolidaPortal.gr Ν. Μπουμπάρης - Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας