Κλείνει το Νηπιαγωγείο στην Αγριλίτσα - 27 σχολεία συνολικά στην Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλείνει το Νηπιαγωγείο στην Αγριλίτσα - 27 σχολεία συνολικά στην Πελοπόννησο

Σεπτέμβριος 21, 2021 - 22:00

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Είκοσι επτά σχολικές μονάδες στην Πελοπόννησο κλείνουν εξαιτίας μηδενικών εγγραφών ή έλλειψης μαθητικού δυναμικού, ικανού να κρατήσει τα σχολεία ανοικτά.

Στην Αργολίδα κλείνει το Νηπιαγωγείο στην Αγριλίτσα, λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού.

Η ερήμωση της επαρχίας καθρεφτίζεται σε όλο της το μεγαλείο στην απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 17 Σεπτεμβρίου. Τα σχολεία στα οποία μπαίνει «λουκέτο» είναι νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Διά στόματος των κυβερνητικών αξιωματούχων που περιοδεύουν στην Πελοπόννησο για τον έναν ή τον άλλο λόγο, συχνά ακούμε υποσχέσεις και σχέδια και δράσεις για την ενίσχυση της επαρχίας, για τη στήριξη των χωριών μας και για την ανάπτυξη.

Στην πράξη, όμως, χωρίς υποδομές, χωρίς κίνητρα και χωρίς ουσιαστική στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, τα χωριά μας δεν πρόκειται να πάρουν ζωή.

Από την άλλη πλευρά, η οικονομική κρίση που έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τα δέκα χρόνια, λειτουργεί ανασταλτικά για τη δημιουργία οικογένειας από τους νέους ανθρώπους.

Δείτε το ΦΕΚ

Αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2021-... by Arcadiaportal.gr on Scribd