Βορίδης: 15.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο το 2022

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βορίδης: 15.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο το 2022

Οκτώβριος 04, 2021 - 17:26

Στην προαναγγελία 15.000 νέων προσλήψεων στο Δημόσιο μέσα στο 2022 προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα του γραπτού μηχανισμού ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα και προσλήψεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα τηρηθεί αυστηρά ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο, έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.

Εφέτος για πρώτη φορά νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υπάρχει και πρόβλεψη μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% για την επόμενη χρονιά υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικoύ.

 

Φωτογραφία υπουργείο Εσωτερικών