Τ. Τόκας: Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας οφείλει να αφήσει την μικροπολιτική, να σεβαστεί τις θέσεις των Κοινοτήτων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τ. Τόκας: Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας οφείλει να αφήσει την μικροπολιτική, να σεβαστεί τις θέσεις των Κοινοτήτων

Οκτώβριος 18, 2021 - 19:34

Στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης- 10- 2021 συζητήθηκε το θέμα της οδοποιίας στις Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας, έργο με προϋπολογισμό 293.000,00 €,  που θα χρηματοδοτηθεί από τα  τέλη των σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που είναι εγκατεστημένοι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.

 Ως γνωστό τα ποσά που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος εγγράφονται σε χωριστό κωδικό του προϋπολογισμού εσόδων του οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού («Έσοδα από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας») και διατίθενται υποχρεωτικά και αποκλειστικά, σε ποσοστό 80%, για την εκτέλεση έργων τοπικής ανάπτυξης, σε περιοχές εντός των ορίων του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος όπου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί.

Στην τοποθέτησή μου ρώτησα αν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες και αν υπάρχει επαφή και συνεργασία της δημοτικής αρχής με τις  Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας για τους προγραματισμένους  δρόμους που θα γίνει η οδοποιϊα, αφού πρόκειται για μεγάλο κονδύλι και απαιτείται συντονισμός και σωστές κινήσεις.

Από την απάντηση όμως του Δημάρχου Ερμιονίδας, που δήλωσε ότι θα κάνει πράξη το πρόγραμμα της παράταξής του με την οποία εκλέχθηκε, το συμπέρασμα είναι ότι οι Κοινότητες θα έχουν μικρό ρόλο όσον αφορά στις προτάσεις για τους δρόμους που θα αποκατασταθούν για τον προγραμματισμό του μεγάλου έργου.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας οφείλει να αφήσει την μικροπολιτική, να σεβαστεί τις θέσεις των Κοινοτήτων και να πράξει τα δέοντα.

Πρέπει λοιπόν άμεσα και πριν ξεκινήσει το έργο  της οδοποιϊας να υπάρξει συνεργασία της δημοτικής αρχής  με τις Κοινότητες, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, των αγροτών και των επαγγελματιών της περιοχής τους.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ