Καταδίωξη και ένοπλη συμπλοκή στο Πέραμα - Ένας νεκρός (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καταδίωξη και ένοπλη συμπλοκή στο Πέραμα - Ένας νεκρός (vid)

Οκτώβριος 24, 2021 - 10:09

Φωτογραφία YouTube

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από τη χθεσινοβραδινή καταδίωξη και την ένοπλης συμπλοκή στους δρόμους του Περάματος, που είχε σαν συνέπεια τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, μεταξύ τους κι επτά αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, νεκρός είναι ο 20χρονος οδηγός του οχήματος, ο οποίος είναι Ρομά και σεσημασμένος για κλοπές. Το δεύτερο άτομο που βρισκόταν στο όχημα και έχει τραυματιστεί, δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ το τρίτο έχει διαφύγει και αναζητείται.  

Στο βίντεο, ακούγονται οι σειρήνες των περιπολικών που καταδιώκουν το λευκό αυτοκίνητο, καθώς και οι πυροβολισμοί που ακολούθησαν. Παράλληλα, κόσμος τρέχει στους δρόμους για να καλυφθεί από τα πυρά. Φωτογραφία YouTube

 Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για ανθρωποκτονία

Από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη στο Πέραμα, επτά που όπως προέκυψε έκαναν χρήση των όπλων τους, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Πειθαρχικός έλεγχος με εντολή Θεοδωρικάκου

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έγιγε γνωστό πως ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος, αλλά και πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο Πέραμα, όπου έπεσε νεκρός από πυρά 20χρονος ύποπτος για κλοπή.

Η επιχειρησιακή αξιολόγηση, μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Η παρέμβαση του Παναγιώτη Θεοδωρικάκου ήρθε έπειτα από αναφορές για επιχειρησιακά λάθη τα κρίσιμα λεπτά της καταδίωξης - και ενώ 7 αστυνομικοί βρίσκονται στην Εισαγγελία Πειραιά κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία.