Αυστηροποίηση των ποινών για τους ασυνείδητους οδηγούς προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αυστηροποίηση των ποινών για τους ασυνείδητους οδηγούς προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Νοέμβριος 02, 2021 - 17:39

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει προβληματισμό τόσο στην κοινωνία όσο και στον νομικό κόσμο» και «να εμπνεύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες», ανέφερε ο υπουγός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 για την αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διώκονται ως κακούργημα οι κατ’ εξακολούθηση κλοπές, ακόμη και αν ο δράστης λειτουργεί μόνος του, αντίθετα με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα,  που εναπόκειται στην κρίση του δικαστή.

Στον νέο Ποινικό Κώδικα θα προβλέπεται, παράλληλα - εφόσον ο δικαστής το κρίνει απαραίτητο - να μην χορηγείται ανασταλτικό αποτέλεσμα σε ποινές φυλάκισης μέχρι 3 έτη.

Τόνισε, παράλληλα, πως στον νέο Ποινικό Κώδικα θα προβλέπεται πολύ αυστηρή τιμωρία για την επικίνδυνη οδήγηση που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

Ο κ. Τσιάρας εξήγησε ότι η αυστηροποίηση των ποινών αποτελεί μία «πολύ δύσκολη άσκηση ισορροπίας», ανάμεσα στη φιλοσοφία που υπάρχει στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης για σχετικά χαμηλές σχετικά ποινές και «δεύτερη ευκαιρία» σε όλους τους ανθρώπους που έχουν μια παραβατική συμπεριφορά, και από την άλλη πλευρά «στο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να αισθανθεί ασφαλής και να μη βλέπει κακοποιούς ή παραβάτες να μην τιμωρούνται καν».