Πιστοποιητικά εμβολιασμού με ημερομηνία λήξης σχεδιάζει η κυβέρνηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πιστοποιητικά εμβολιασμού με ημερομηνία λήξης σχεδιάζει η κυβέρνηση

Νοέμβριος 05, 2021 - 10:19

Η έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα, συντείνουν στον καθορισμό ημερομηνίας λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Η μειωμένη ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, οδηγεί την κυβέρνηση να θεσπίσει την ημερομηνία λήξης του green pass, η οποία θα ανανεώνεται με τη λήψη της τρίτης δόσεις του εμβολίου.

Όπως δείχνουν πλέον όλα τα στοιχεία και οι επιστημονικές έρευνες, n τρίτη δόση του εμβολιασμού δεν είναι απλώς αναμνηστική.

Με το πέρας του εξαμήνου η ανοσία φθίνει και η τρίτη δόση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση του τείχους ανοσίας σε βάθος χρόνου, καθώς διαφορετικά από τις αρχές του χρόνου και μετά, εάν δεν γίνει η τρίτη δόση, το πραγματικό ποσοστό εμβολιασμένων σταδιακά θα αρχίσει να μειώνεται.

Ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του εμφανίστηκε θετικός να συζητήσει την πρόταση του Νίκου Φίλη να παύσει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.