Καμία σκέψη γενικού ή τοπικού lockdown, επανέλαβε ο Πλεύρης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμία σκέψη γενικού ή τοπικού lockdown, επανέλαβε ο Πλεύρης

Νοέμβριος 07, 2021 - 14:26

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για την αύξηση των ραντεβού, την πίεση των νοσοκομείων αλλά και την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις εκκλησίες, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σχολιάζοντας την αύξηση των ραντεβού και πως δικαιολογείται αυτή, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως «τα ραντεβού από 5-7.000, διπλασιάστηκαν με πολίτες που έκλεισαν για την πρώτη δόση. Πιστεύω πως συνέβη αυτό για δύο λόγους. Τα μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους δημιουργούν μία δυσκολία ειδικά στις νεότερες γενιές. Ωστόσο υπάρχει και ένας φόβος όταν βλέπει ο πολίτης πως η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη στις ΜΕΘ.

Για τα νέα μέτρα που τέθηκαν από χτες σε ισχύ, αλλά και την πολιτική κόντρα που ξέσπασε με την μη θέσπιση υποχρεωτικού rapid test στους ανεμβολίαστους πιστούς, ο κ. Πλεύρης εξήγησε γιατί δεν επιβλήθηκε και στους ναούς το συγκεκριμένο μέτρο.

«Δεν υπάρχει σκέψη γενικού ή τοπικού lockdown. Το μοντέλο το οποίο ακολουθείται είναι πως συγκριτικά με πέρσι έχουμε το εμβόλιο και άρα μπορείς ο καθένας να προστεθεί. Υπάρχει πλήρης σχεδιασμός που υλοποιείται ώστε να έχουμε επιπλέον κρεβάτια. Δεν υπάρχει το προσωπικό, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί γενικώς. Για τον λόγο αυτό είμαστε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί πιθανόν να έχουμε επίταξη», τόνισε.