Έναρξη για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης «εστίαΖΩ» στην Τρίπολη (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έναρξη για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης «εστίαΖΩ» στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 08, 2021 - 14:21

H έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εστίασης «εστίαΖΩ» έγινε σήμερα το πρωί Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Φέτος επελέγη η Τρίπολη ως ο τόπος τέλεσης του συνεδρίου με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας, στην οποία η πόλη μας πρωταγωνίστησε.

Λίγο μετά τις 10:00 και αφού έγινε ο έλεγχος των πιστοποιητικών και υποχρεωτικό Rapid Test σε όλους τους παρευρισκόμενους, ξεκίνησε το μεγάλο αυτό συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν επιχειρηματίες της εστίασης από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι χαιρετισμοί ξεκίνησαν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή, ο οποίος πρότεινε την δημιουργία ενός γρήγορου προγράμματος που θα χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις εστίασης για την πρόσληψη προσωπικού, για τον ορθότερο έλεγχο των πιστοποιητικών των πελατών των επιχειρήσεων εστίασης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος βράβευσε τον κ. Κατσικερό ιδιοκτήτη του ιστορικού «Μεγάλου Καφενείου» Τρίπολης, για την προσφορά του.

Στη συνέχεια οι βουλευτές Αρκαδίας κκ. Γιώργος Παπαηλιού από τον ΣΥΡΙΖΑ και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το Κίνημα Αλλαγής έκαναν τον δικό τους χαιρετισμό, καθώς και ο Θεματικός Συντονιστής Εστίασης της Νέας Δημοκρατίας ο Ιωσήφ Νώτης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ κος Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης.

Τέλος, ο κ Κεκετσίδης πρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, ενώ πρώτα έγινε η προβολή ενός βίντεο το οποίο ανέδειξε την σκληρή καθημερινότητα ενός επιχειρηματία του κλάδου, στα χρόνια του κορωνοϊού.

Στόχος του διήμερου αυτού συνεδρίου είναι να γίνει μια νέα αρχή για την εστίαση, έτσι ώστε στο μέλλον να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο την δυναμική της στον χώρο του τουρισμού, της εργασίας, των ελληνικών προϊόντων και να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας προς τα έξω.

Δείτε τα θέματα του συνεδρίου σήμερα και για αύριο Τρίτη 9 Νοεμβρίου

 Α’ Συνεδρία Εστίαση και Εργασιακά

(Παθογένειες και λύσεις για το υψηλότερο μη μισθολογικό κόστος σε σχέση με άλλους κλάδους)

13:00-13:30

Διάλειμμα

13:30-17:00

Β’ Συνεδρία

Εστίαση και Φορολογία

(ΕΣΠΑ, ΦΠΑ, ΕΦΚ, ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ)

21:00

Δείπνο

ΤΡΊΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2021

8:30-10:00

Πρωϊνός καφές στο Μεγάλο Καφενείο Τρίπολης, μέλος του European Historic Café Association.

Ιστορικός περίπατος στην Τρίπολη ξεκινώντας από το Πολεμικό Μουσείο, Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Βασιλείου, Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, Πλα-τεία Άρεως και άγαλμα Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και στα πάρκα της Τρίπολης με κατεύθυνση προς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου για την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της 2ης μέρας.

10:00-14:00

 Α’ Συνεδρία

Η Εστίαση ως Καθημερινότητα

α. Πνευματικά Δικαιώματα «Η Μουσική είναι ΜΙΑ»β. Αιγιαλός γ. Κανονιστικές Δήμωνδ. Ηχορύπανση, Νομικό πλαίσιο 80db

Περισσότερα  https://www.arcadiaportal.gr/news/enarxi-gia-2o-panellinio-synedrio-syll...