Τσίπρας: Βαθιά ανήθικο αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης με τα χρήματα του ελληνικού λαού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσίπρας: Βαθιά ανήθικο αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης με τα χρήματα του ελληνικού λαού

Νοέμβριος 13, 2021 - 13:34

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για την εξεταστική για τις «λίστες Πέτσα», τονίζοντας ότι «ο κόσμος φοβάται, δεν έχει να βγάλει το μήνα και εσείς στήσατε πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του Δημοσίου». Συνέχισε με έμφαση πως «ό,τι και να κάνουν πια τα μίντια, η πτώση σας θα είναι αναπόφευκτη».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε επίσης ότι «την ώρα που κλεινόμασταν σπίτια μας σε lockdown και δεν στήριζε το ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης έδινε πακτωλό χρημάτων για καθεστώς σε ΜΜΕ».

«Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη θυμίζει αρσακειάδα. Για 1 εκατ. ευρώ παραιτήθηκε ο κ. Κουρτς. Εδώ στην Ελλάδα γίνεται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και δεν κουνιέται τίποτα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το μέγα ζήτημα τούτη την ώρα είναι ηθικό και πολιτικό. Ο κ. Κουρτς δεν παραιτήθηκε, επειδή τον ανάγκαζε κάποιος νόμος να παραιτηθεί, αλλά υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής».

«Εσείς εδώ στην Ελλάδα τι πιστεύετε ότι θα συμβεί; Ότι οι Έλληνες θα ανεχτούν τον δυο φορές ανήθικο κ. Μητσοτάκη; Όταν εν μέσω πανδημίας, άφηνε χωρίς χρηματοδότηση το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έδινε πακτωλό χρημάτων σε ΜΜΕ, για να τον στηρίζουν. Αυτό είναι απλά εγκληματικό. Αντί για καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, είχαμε προπαγάνδα για τον Μωυσή και το “τσιτάχ της πολιτικής ζωής”», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι και η πτώση σας θα είναι πολύ γρήγορη. Από τις λίστες Πέτσα και τη χρηματοδότηση ιστοσελίδων που ανήκουν σε φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα ή σε site με μηδαμινή επισκεψιμότητα, προκύπτει μια πρωτοφανής προσπάθεια χειραγώγησης των ελληνικών ΜΜΕ».

«Το μείζον ερώτημα που θα κληθείτε να απαντήσετε στην Εξεταστική είναι με ποια κριτήρια δώσατε αυτά τα χρήματα εκεί που τα δώσατε», είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στην υπόθεση Φουρθιώτη.

«Είναι βαθιά ανήθικο αυτό που επέλεξε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τα χρήματα του ελληνικού λαού», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.