Εξετάζεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους μόνο με τρίτη δόση για τους άνω των 60

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εξετάζεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους μόνο με τρίτη δόση για τους άνω των 60

Νοέμβριος 15, 2021 - 10:40

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για να επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους σε πολίτες άνω των 60 ετών, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος. Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο υπουργός επισήμανε την πρακτική σε Ισραήλ και Γαλλία, οι οποίοι συνέδεσαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση. «Είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην Ελλάδα έως σήμερα έχει επιλέξει να εμβολιαστεί το 75% των ενηλίκων και το 35% των ανηλίκων 12 έως 17 ετών. Τα ποσοστά αυτά μπορεί να μην θωρακίζουν όλο τον πληθυσμό όμως σίγουρα δεν είναι ευκαταφρόνητα. Σας θυμίζω ότι σε ειδικές δημοσκοπήσεις πέρυσι τέτοιο καιρό μόλις το 33% των ενηλίκων δήλωνε ότι θα εμβολιαστεί σίγουρα. Συνεπώς ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί», τόνισε.

Είπε επίσης ότι, τις τελευταίες 11 μέρες, περίπου 245.000 πολίτες έκαναν την πρώτη τους δόση. «Το φράγμα των επτά εκατομμυρίων πολιτών είναι πλέον πολύ κοντά. Πρέπει όμως να πάμε ακόμη πιο ψηλά από αυτό για να μειώσουμε τους κινδύνους».