Δεν θα επιβάλουμε καθολικό lockdown στους ανεμβολίαστους, λέει ο Μητσοτάκης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δεν θα επιβάλουμε καθολικό lockdown στους ανεμβολίαστους, λέει ο Μητσοτάκης

Νοέμβριος 16, 2021 - 16:44

Στο μέτωπο της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοιού, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παρεχώρησε το πρωί στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους,

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην πανδημία ο πρωθυπουργός είπε: «Σας προσκαλώ να κλείσετε τις διακοπές σας για το επόμενο καλοκαίρι, όσο πιο γρήγορα μπορείτε, πιστεύω ότι θα είναι ένα covid-free καλοκαίρι. Αλλά αυτή τη στιγμή έχετε δίκιο να επισημαίνετε πως αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο, αν δείτε τα ελληνικά επίπεδα του εμβολιασμού είναι περίπου κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν. Πώς το κάνουμε αυτό; Το κάναμε πιο δύσκολο για τους ανεμβολίαστους να έχουν πρόσβαση στα εστιατόρια, ώστε να μην μπορείς να έχεις ένα δείπνο σε εσωτερικό χώρο στην Ελλάδα τώρα αν είσαι ανεμβολίαστος».