Έρχονται click away και take away για τους ανεμβολίαστους, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται click away και take away για τους ανεμβολίαστους, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Νοέμβριος 23, 2021 - 17:10

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το plan B για τη διαχείριση της πανδημίας, αν αποτύχουν τα μέτρα που έχουν αυστηροποιηθεί, περιλαμβάνει ψώνια με παραγγελία και παραλαβή από το κατάστημα για τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για καλό και κακό σενάριο.

Το θετικό σενάριο αφορά στην κορύφωση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου κι εν συνεχεία να υπάρξει αποκλιμάκωση. Σύμφωνα με το αρνητικό σενάριο, τα κρούσματα θα ανεβαίνουν μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων γεγονός που θα αναγκάσει τους ειδικούς και την κυβέρνηση να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο των μέτρων που αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε, αλλά τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου, έχουμε 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς», είπε και σημείωσε ότι δεν καταγράφεται ενδιαφέρον για τη χορήγηση πρώτης δόσης σε ηλικίες άνω των 60 ετών που ανέρχονται σε περίπου 570.000.

Πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει διαρκώς πως θέμα lockdown στην Ελλάδα δεν τίθεται τόσο γιατί δεν μπορεί να το αντέξει η κοινωνία και η οικονομία, όσο και γιατί οι εμβολιασμοί στους ενήλικες προχωρούν.