Έρχονται νέα μέτρα αποκλειστικά για ανεμβολίαστους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται νέα μέτρα αποκλειστικά για ανεμβολίαστους

Νοέμβριος 24, 2021 - 12:12

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με τα κρούσματα να μένουν σταθερά σε υψηλότατο αριθμό, τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ να βρίσκονται μία ανάσα πριν από τους 600 καθημερινά και τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάσει για να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα, επιπρόσθετα και πιο στοχευμένα μέτρα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση και να αυξηθούν έτσι τα ραντεβού των εμβολιασμών.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατέψει και τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων, επιμένουν σθεναρά να μην εμβολιάζονται.

Τα νέα μέτρα θα αφορούν -όπως και τα τωρινά- μόνο τους ανεμβολίαστους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test -που μέχρι σήμερα εισέρχονται «ελεύθερα»-, ενώ θα «αποκλειστούν» και από το λιανεμπόριο και θα κάνουν τις αγορές τους μόνο με click away.

Θυμίζουμε ότι είσοδο στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους με rapid test και διπλή μάσκα, πρότεινε η Ματίνα Παγώνη πριν από λίγες ημέρες.

Όπως τόνισε μιλώντας το πρωί της 22ας Νοεμβρίου στον ΣΚΑΪ, στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ., οι πολίτες πάνε κάθε εβδομάδα και συνεπώς «είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις επιτροπές».

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ακόμη ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους ενώ εκτίμησε ότι άλλα περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζονται καθώς έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά».