Οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου

Νοέμβριος 29, 2021 - 18:33

Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η Ντίνα Νικολάκου και η «Νέα Πελοπόννησος» εισηγήθηκαν μαζί με την παράταξη Δέδε, Πετράκου και Τζιβελοπούλου να συμφωνήσει το ΠεΣυ ένα ψήφισμα για τις γυναικοκτονίες. Σήμερα, δυστυχώς, προστέθηκε ακόμα μία γυναικοκτονία, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, ανεβάζοντας τον αριθμό των γυναικών που έχουν δολοφονηθεί από συντρόφους τους εντός του 2021 σε δεκατέσσερις. 

Ακόμα, η κυρία Νικολάκου πρόσθεσε το ζήτημα των 40 εκατ. ευρώ που θα δίνονταν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Όπως είπε, τα μηνύματα από τους επιχειρηματίες είναι πολλά, καθώς αγωνιούν για αυτή την εξέλιξη.

Ο κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας αναφέρθηκε στον ελλιπή φωτισμό σε χωριά και κόμβους της Αρκαδίας, η οποία, όπως είπε, αποτελεί χειμερινό τουριστικό προορισμό και ζήτησε να γίνει ενημέρωση ως προς το ζήτημα.

Η Αντωνία Μπούζα ζήτησε ενημέρωση ως προς το πότε θα συζητηθούν οι επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί πριν από μήνες. Ακόμη, ζήτησε ενημέρωση για το γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου δεν τοποθετήθηκε στη Γενική ΣΥνέλευση της ΕΝΠΕ, και ζήτησε να εξηγήσει ο περιφερειάρχης αν συμφωνεί με τα συμπεράσματα της συνέλευσης ως προς την αυτοδιοίκηση.

Ο Παναγιώτης Νίκας απάντησε ότι βρέθηκε στην αρχή της ΓΣ της ΕΝΠΕ, και ότι μετά έπρεπε να φύγει, λέγοντας για ακόμα μία φορά αυτό που επαναλαμβάνει διαρκώς, ότι η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να δρα ανεξάρτητα και ότι για να γίνει αυτό, πρέπει, για παράδειγμα, η Αστυνομία, οι φορείς της Υγείας κτλ. να υπάγονται στην Περιφέρεια: «Το γκόβερνο είναι μια πομφόλυγα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, εδώ παρακαλάμε και εκλιπαρούμε τη δασική υπηρεσία και την αρχαιολογική υπηρεσία για μια υπογραφή, προσπαθούμε να λύσουμε θεσμικά προβλήματα ώστε να ξέρουμε και ποιοι είμαστε. Κατά 70% είμαστε κρατική αρχή και κατά 30% αυτοδιοίκηση». 

Για την επιχορήγηση των επιδοτήσεων υπάρχει ένα ζήτημα, απάντησε ο κ. Νίκας, λέγοντας ότι «το κουβέντιασε με τη Διαχειριστική Αρχή», και είπε ότι εκείνο το οποίο προσπαθεί η περιφερειακή αρχή να αυξήσει το ποσό.

Από τον κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, ζήτησε να κάνει ενημέρωση για τον ηλεκτροφωτισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου Αρκαδίας και υπενθύμισε ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε και τον φωτισμό LED στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ως προς το ψήφισμα για τις γυναικοκτονίες και τη βία εναντίον των γυναικών, ο κ. Νίκας είπε ότι προφανώς θα συζητηθεί το ψήφισμα, αλλά, όπως υπογράμμισε, αφενός τα ψηφίσματα δεν κάνουν τίποτα και χρειάζονται πράξεις, αφετέρου ο ίδιος ανησυχεί και για τη βία στα σχολεία, που καθημερινά, όπως είπε, έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά.