Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Πού πηγαν τα 25 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Πού πηγαν τα 25 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Νοέμβριος 30, 2021 - 11:34

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου, με μοναδικό θέμα τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» διατύπωσαν ερωτήματα σε σχέση με την πορεία της πανδημίας και τη διαχείριση που κάνει η περιφερειακή αρχή.

Από την πλευρά της, η κυρία Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου αναφέθηκε σε μια παλαιότερη φράση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον κορωνοϊό «παρανοϊό», και έκανε λόγο για λαίλαπα, ενώ ζήτησε να μάθει πώς αξιοποιήθηκαν τα 25 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ που θα δίνονταν για την πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Όπως είπε: «Πού, πότε, με ποια κριτήρια δόθηκαν; Έγιναν προσλήψεις ή μήπως με αυτά τα χρήματα προσλήφθηκαν εργάτες, γεωπόνοι και μηχανικοί; Κατακερματίστηκαν σε απευθείας αναθέσεις, γιατί υπάρχει αυτή η πληροφορία. Κανείς μας δεν ξέρει πού διατέθηκαν αυτά τα χρήματα».

Ακόμα, η κυρία Κορώνη - Παπαντωνίου ζήτησε με όσες δυνάμεις διαθέτει η περιφέρεια, να ενημερώνει τον κόσμο για τον εμβολιασμό ακόμα και πόρτα - πόρτα, καθώς, όπως επεσήμανε, 500.000 πολίτες άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, έκανε λόγο για πανωλεθρία και για εξαθλιωμένους υγειονομικούς του ΕΣΥ, στα αιτήματα των οποίων δεν δίνεται καμία σημασία.

Δεν γίνεται τίποτα για να προλάβουμε την κορύφωση της πανδημίας. Πρέπει με σύνεση και σοβαρότητα, ατομική και συλλογική ευθύνη να δράσουμε όλοι.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ως προς τα 25 εκατ. ευρώ των ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, είπε ότι η κυβέρνηση τα διέθεσε κεντρικά, για την Υγεία και την οικονομία.