Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για την πρώτη δόση στους άνω των 60 μετά τα πρόστιμα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για την πρώτη δόση στους άνω των 60 μετά τα πρόστιμα

Δεκέμβριος 01, 2021 - 10:37

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Φαίνεται ότι έπιασαν τόπο οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού χθες για τα πρόστιμα σε όλους όσοι άνω των 60 ετών εξακολουθήσουν να μην εμβολιάζονται.

Τα σημάδια ως προς την πίεση που θα ασκήσει το μέτρο αυτό, τουλάχιστον από το πρώτο 24ωρο, είναι ενθαρρυντικά, καθώς σχεδόν τριπλασσιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση που έκλεισαν οι άνω των 60 σε μια μέρα.

Συγκεκριμένα, πάνω από 6.000 πολίτες αποφάσισαν χθες να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο, την ώρα ο καθημερινός μέσος όρος ήταν 2.600 ραντεβού.

Την ίδια ώρα, χθες εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 85.000 συμπολίτες μας, ενώ εκείνοι που έλαβαν την πρώτη δόση ήταν πάνω από 13.000 και εκείνοι που έκαναν και το δεύτερο εμβόλιο έφτασαν κοντά στις 13.000.

Ο ΠΟΥ το βράδυ της Τρίτης κάλεσε τους άνω των 60 και τις ευπαθείς ομάδες να μην ταξιδεύουν.

Με την επέλαση της μετάλλαξης Omicron να προκαλεί βαθιά ανησυχία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχώρησε στην έκδοση νέων συστάσεων. Όσοι κινδυνεύουν από κορωνοϊό, περιλαμβανομένων των άνω των 60 ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια, συνέστησε ο ΠΟΥ που νωρίτερα είχε μιλήσει για υψηλό κίνδυνο λόγω της νέας παραλλαγής.

«Θα πρέπει να συστήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (για παράδειγμα: καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη) να αναβάλουν το ταξίδι τους», γράφει ο ΠΟΥ σε τεχνικό έγγραφο.