Ανοιχτή η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την τρίτη δόση στους 3 μήνες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανοιχτή η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την τρίτη δόση στους 3 μήνες

Δεκέμβριος 04, 2021 - 10:46

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αποφάσισε τη μείωση του διαστήματος για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού από τους 6 στους 3 μήνες. Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής το emvolio.gov.gr για τα ραντεβού.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε την απόφαση από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, η οποία κατέληξε στη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

«Με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανασκόπησε όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα και επανεξέτασε εκτάκτως τις συστάσεις αναμνηστικού εμβολιασμού για την Covid – 19 καταλήγοντας στα εξής:

Χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες 18 και άνω, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις. Σε περίπτωση προηγηθείσας νόσου Covid-19 ο εμβολιασμός συστήνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωσή της.

Η διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από τη μετάλλαξη Όμικρον σε συνδυασμό με την έναρξη του χειμώνα καθιστούν απαραίτητη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας έναντι της νόσου Covid-19 μέσω της επιτάχυνσης του αναμνηστικού εμβολιασμού.».