Έρχονται νέα μέτρα για τα σχολεία για να μη χρειαστεί να κλείσουν;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται νέα μέτρα για τα σχολεία για να μη χρειαστεί να κλείσουν;

Δεκέμβριος 08, 2021 - 14:59

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τα σχολεία βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σχετικά με τον κορωνοϊό. Ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλουγκ, κάλεσε σε καλύτερη προστασία των παιδιών, ηλικίας 5 έως 14 ετών, που είναι αυτή τη στιγμή η ηλικιακή ομάδα που προσβάλλεται περισσότερο.

Συστήνει να ενισχυθούν οι διαγνωστικοί έλεγχοι στα σχολεία και να εξεταστεί ο εμβολιασμός παιδιών που πάνε σχολείο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε κλειστά σχολεία, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στις μικρές ηλικίες.

Έτσι, πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, θέτουν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν σε νέα μέτρα.

Ο διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Ν. Καπραβέλου ζητάει να κλείσουν τώρα όλα τα σχολεία. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, εξέφρασε την ανησυχία του πως το πρόβλημα διασποράς του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα θα διογκωθεί με την επιδείνωση του καιρού.

Ωστόσο, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων και ήταν κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων ενόψει των Χριστουγέννων για την πανδημία του κορωνοϊού , πόσο μάλλον για πρόωρο κλείσιμο σχολείων, ενδεχόμενο που έχει αποκλείσει και το Υπ. Παιδείας.