ΜέΡΑ 25: Σκληρή επίθεση κατά Μητσοτάκη, Βορίδη για τις γυναικοκτονίες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΜέΡΑ 25: Σκληρή επίθεση κατά Μητσοτάκη, Βορίδη για τις γυναικοκτονίες

Δεκέμβριος 11, 2021 - 13:09

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει ότι «αντί να θορυβήσει αυτή η κατάσταση την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φυλών χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για τις γυναικοκτονίες που έχουν γίνει πλέον θλιβερή, τραγική κανονικότητα».

Στη συνέχεια ο κ. Κριθαρίδης πρόσθεσε ότι «στο ίδιο μήκος κύματος και ο ακροδεξιός Υπουργός του κ. Μητσοτάκη, Μάκης Βορίδης, ο οποίος μίλησε για "ανθρωποκτονίες σε συνθήκες ενδοοικογενειακής βίας", χωρίς να κάνει λόγο φυσικά για γυναικοκτονίες».

Σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, «δεν είναι τυχαίο ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ στον πρόσφατο Ποινικό Κώδικα της αρνήθηκε τον όρο, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις πια στη χώρα μας». Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «όταν η ίδια η πολιτεία αρνείται να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να κοιτάξει στα μάτια το τέρας της συστημικής πατριαρχίας που σχεδόν καθημερινά πλέον δολοφονεί, ενώ έχει παράλληλα τόσο μία ΕΛ.ΑΣ. βαθιά πατριαρχική, όσο και μέσα μαζικής εξαπάτησης που το μόνο που κάνουν είναι να ξεπλένουν τους θύτες και να επιρρίπτουν τις ευθύνες στα θύματα, το πρόβλημα θα παραμένει και θα εντείνεται».