Πάνω από 110 γιατροί στο κύκλωμα με τις ψευδείς συνταγογραφήσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πάνω από 110 γιατροί στο κύκλωμα με τις ψευδείς συνταγογραφήσεις

Δεκέμβριος 11, 2021 - 13:09

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσίότητας για την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία η οποία πραγματοποιούσε κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις ζημιώνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν 13 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο «εγκέφαλος» και τα στελέχη φαρμακευτικής εαιρείας αποκόμιζε τεράστιο κέρδος από τις παράνομες πωλήσεις των σκευασμάτων της.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

Μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που πραγματοποιούσε κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις σκευασμάτων ζημιώνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

Σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ημαθία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, ο Διευθυντής Πωλήσεων και 10 ιατρικοί επισκέπτες φαρμακευτικής εταιρείας, καθώς και ιδιοκτήτρια ιατρικού κέντρου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, απάτη, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.