«Όχι» Πλεύρη σε γενικό lockdown

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Όχι» Πλεύρη σε γενικό lockdown

Δεκέμβριος 19, 2021 - 12:34

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις, με την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων να βρίσκεται «στο τραπέζι», όπως ανέφερε στο Mega ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος απέκλεισε μόνο το γενικό lockdown.

Στην ερώτηση για το αν αναμένονται νέα μέτρα και στη χώρα μας, ο κ. Πλεύρης είπε: «Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα, είμαστε σε ύφεση, μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες, και θα επέλθει μείωση και στους θανάτους.

Από την άλλη, η Όμικρον μας προβληματίζει για αυτό υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα ως προς τους ταξιδιώτες γιατί ο βασικός μας στόχος είναι η επικράτηση της Όμικρον – που θα γίνει και στη χώρα μας – να καθυστερήσει ώστε να έχουμε κερδίσει τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, και να έχουμε και περισσότερα δεδομένα.

Αναφορικά με το αν υπάρχει κάποιο έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «το έκτακτο σχέδιο είναι να καθυστερήσει η Όμικρον, να έχουμε περισσότερα δεδομένα, και θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται να πάρουμε. Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown.