Αφασία στη χώρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αφασία στη χώρα

Δεκέμβριος 20, 2021 - 21:38

Όλα καλά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας βγήκε στο γυαλί -δεν θυμάμαι καν την εκπομπή- με ένα βαριεστημένο ύφος «τι με κουβαλήσατε πάλι εδώ, τι με ρωτάτε τα ίδια και τα ίδια...». 

Όλα είναι μια χαρά, όλα πάνε καλά, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να διαχειριστεί με επιτυχία την πανδημία.

Αυτά που είπε, δηλαδή, μια και δυο και τρεις φορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου στο γυαλί την Παρασκευή, ερωτηθείς επιμόνως από δημοσιογράφο (σπάνιο το είδος των δημοσιογράφων που επιμένουν να κάνουν ερωτήσεις, ιδίως στο γυαλί) τι έγινε με τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα και αν κάποιος την είχε παραλάβει: «Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να διαχειριστεί την πανδημία» και τα λοιπά και τα λοιπά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποφεύγοντας να απαντήσει και χάνοντας τα λόγια του σε κάποια σημεία.

Λίγες ώρες αργότερα, μεγάλο κανάλι έβγαλε τη διαρροή του Μαξίμου ότι ο κ. Πρεζεράκος, ΓΓ Δημόσιας Υγείας, είχε πάρει τη μελέτη την αμελέτητη και την είχε παραχώσει, ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι. Βγήκε ο άνθρωπος και το διέψευσε, αλλά η διαρροή είχε γίνει.

Βρήκαμε αποδιοπομπαίο τράγο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την 1η Δεκεμβρίου είπε από το βήμα της Βουλής: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη».

Από πέρυσι υπήρχε όχι ένδειξη, αλλά ολόκληρη μελέτη. Την είχαν κοινοποιήσει στο «ανώτατο επίπεδο» δύο επιστήμονες, εις εκ των οποίων ο εθνικός μας γιατρός, το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού στο πρώτο κύμα της πανδημίας, από τα χείλη του οποίου κρεμόταν όλη η Ελλάδα ώσπου κάτι έγινε (τι, άραγε;) και έδωσε τη θέση του στον «πολύ» Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υπουργός Επικρατείας Άρης Σκέρτσος είπε για το θέμα ότι είναι «αδιάφορο και ήσσονος σημασίας αν γνώριζε ή δεν γνώριζε ο Πρωθυπουργός». 

Δηλαδή, δεν πρέπει να γνωρίζει ο Πρωθυπουργός; Ή όσα δεδομένα και να έχει, η κυβέρνηση έχει προκαθορισμένη πολιτική, οπότε τίποτα δεν έχει σημασία;

Με αυτές τις δηλώσεις απαξιώνει την επιστημονική έρευνα και τον επιστημονικό λόγο, και την ίδια την επιτροπή.

Όλα καλά, όμως.

Σε άλλο κανάλι, η κυρία Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, ερωτάται από δημοσιογράφο για τα μυστικά ομορφιάς της.

Είναι κι αυτό, μέσα σε όλα: Επιστήμονες της εθνικής επιτροπής που κάνει εισηγήσεις στο «ανώτατο επίπεδο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεφτιλίζονται καθημερινά στα κανάλια. Προβεβλημένοι και τηλεπαραθυρωμένοι, κάνουν τους πολίτες να αναρωτιούνται πότε δουλεύουν πάνω στο αντικείμενό τους. Αυτοαπαξιώνονται και οι ίδιοι, λοιπόν.

Έτσι κι αλλιώς, μάλλον τις εισηγήσεις τις κάνει η κυβέρνηση και το Ok το δίνουν οι επιστήμονες.

Όλα καλά.

Ο Πλεύρης είπε τη Δευτέρα το πρωί ότι 10.000 αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους και αλίμονο σε όποιον παραβιάσει τα μέτρα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Νωρίτερα το ίδιο πρωί, πάντως, βγήκε στο Open νεαρός συνδικαλιστής αστυνομικός και είπε ότι οι περιπολίες στη Δυτική Αττική (εκεί που έριξαν πιστολίδι χθες - προχθές καμιά σαρανταριά μέλη συμμορίας βαρώνου ναρκωτικών έξω από το σπίτι ενός άλλου βαρώνου των ναρκωτικών για επίδειξη δύναμης και κανένας από αυτούς τους βαρώνους δεν έχει συλληφθεί) τις κάνει ο αστυνομικός υπηρεσίας και ο φρουρός του τμήματος, την ώρα που είναι και οι δύο στο τμήμα και κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά στα χαρτιά πρέπει να φαίνεται ότι υπάρχουν περιπολίες. Όπως και ότι υπάρχουν καθαρίστριες στα Αστυνομικά Τμήματα και βενζίνη στα περιπολικά. Καταγγελία έγινε επισήμως στον κ. Θεοδωρικάκο.

Ο οποίος, πάντως, αναμένεται να απαντήσει όπως απαντούν όλοι οι υπουργοί σε όλα: «Παθογένειες δεκαετιών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε δύο χρόνια».

Είναι παράλογο μέσα σε λίγους μήνες να τα φτιάξεις όλα και να εξαλείψεις παθογένειες δεκαετιών. Αλλά εξίσου παράλογο είναι να λες ότι έχεις 1.300 κλίνες ΜΕΘ, ας πούμε, και να μην έχεις το προσωπικό για να λειτουργήσουν εδώ και δύο χρόνια.

Όλα καλά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα. Μέσα σε αυτό το μπάχαλο που ζούμε, η λύση είναι οι εκλογές. Αλλά ο ίδιος και το κόμμα του δεν κάνουν τίποτα επί της ουσίας για να πείσουν τους πολίτες για αυτά που λένε, ούτε αρθρώνουν πολιτικό λόγο ανώτερο ή πιο πειστικό από τον κυβερνητικό.

Από προχθές μια γυναίκα με ονοματεπώνυμο έχει καταγγείλει τον βιασμό της από τα 15 της χρόνια από έναν πολύ γνωστό μεγαλοδικηγόρο των Αθηνών. Σήμερα ακόμα δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον βιασμό τους από τον ίδιο μεγαλοδικηγόρο των Αθηνών όταν ήταν 9 και 11 ετών. Αλλά το πρόβλημα του Σκάι εξακολουθεί να είναι το πού βρίσκεται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αυτές τις μέρες και το αν ήξερε ο Κανάκης τις βρωμοδουλειές του.

Παρεμπιπτόντως, εφόσον ο μεγαλοδικηγόρος κατηγορείται επώνυμα για βιασμούς ανηλίκων, το όνομά του δεν θα το βγάλει κάποιος στα ΜΜΕ; 

Έχει πέσει σιγή ασυρμάτου;

Και πόσο ψηλά φτάνει αυτή η ιστορία;

Ο μεγαλοδικηγόρος δεν έχει εκπομπή και δεν κουνάει το δάχτυλο σε κανέναν, βεβαίως. 

Μόνο βιάζει κοριτσάκια.

Στη Θεσσαλονίκη 50χρονος που ανήρτησε δύο βίντεο στο Διαδίκτυο δημοσιεύοντας ερωτικές στιγμές με την πρώην σύντροφό του καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

«Είναι ελεύθερος, είναι δημοτικός υπάλληλος δουλεύει κανονικά και η πελάτισσά μου έχει καταστραφεί. Είναι επιχειρηματίας έχει αφήσει τη δουλειά της, δεν μπορεί να βγει έξω, την αναγνωρίζουν όλοι. Τώρα ξαναείδε το βίντεο να παίζεται από άλλο site», είπε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Ε, δεν διώχνεις έτσι δημοτικούς υπαλλήλους!

Αλίμονο!

Σαν χιόνι έχει πέσει στη χώρα αυτή η αίσθηση ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα.

Από το ανώτατο επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας ως τον τελευταίο δήμαρχο, το κόλπο είναι ένα: Προβολή των προσώπων με αφορμή ακόμα και το πιο μικρό ζήτημα. Όλα βαίνουν καλώς. Πληρωμένα ΜΜΕ, εντός και εκτός, φτιάχνουν μια εικονική πραγματικότητα επιτυχίας.

Η χώρα έχει πέσει ξερή από το αλαφουζόλ και το μπομπολάξ, που λέγαμε παλιά.

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 19.976 νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας.

«Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς» (Γ. Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την τραγωδία των πυρκαγιών του καλοκαιριού).

Όλα καλά. 

Βρισκόμαστε σε αφασία, οπότε όλα καλά.

 

Γαλανιάδη Εύα