Η ανάπτυξη της Αρκαδίας στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαθανάση, Βλάση και Τρουπή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ανάπτυξη της Αρκαδίας στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαθανάση, Βλάση και Τρουπή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Δεκέμβριος 22, 2021 - 14:44

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή.

 

Ο κ. Παπαθανάσης μετά τη συνάντηση είπε: «Είχαμε μια ουσιαστική και χρήσιμη συνάντηση, συνεργασία θα έλεγα. Τα Επιμελητήρια είναι εταίροι, θέλουμε το Επιμελητήριο Αρκαδίας να αποτελέσει έναν βραχίονα στην ανάπτυξη. Πιστεύουμε με τον κ. Βλάση ότι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου πρέπει να περάσει από την κατάρτιση, να γυρίσουν οι νέοι πίσω στον τόπο τους. Θέλουμε πιο πολλούς καταρτισμένους νέους, θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να φέρουμε περισσότερο κόσμο στην περιοχή».

 

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να τρέξει γρήγορα το μοντέλο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης θα δώσει νέες θέσεις εργασίας.

 

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, με τη δημιουργία ΒΙΠΕ στη Μεγαλόπολη, δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, θα τρέξουν οι μελέτες και ό,τι απαιτείται. Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν αναπτυξιακά εργαλεία. Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο δίνουμε αυτά τα εργαλεία».

 

Ο κ. Βλάσης είπε: «Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα όχι μόνο τώρα στη Μεταλιγνιτική περίοδο- στη Μεγαλόπολη και σε όλη την Αρκαδία. Οι επιχειρήσεις κρατάνε ζωντανό τον τόπο μας. Ο Πρωθυπουργός τρέχει αυτή τη διαδικασία, είμαστε τυχεροί που ο κ. Παπαθανάσης έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, αυτό που κρατάμε είναι ότι υπάρχει μια ρεαλιστική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. Δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια».

 

Ως προς την επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας ΝΤΕΜΟ, ο κ. Βλάσης είπε ότι εδώ και 4 - 5 χρόνια γίνονταν οι συζητήσεις: «Βρήκαμε τους χώρους, υπάρχουν και άλλες επενδύσεις, που θα έρθουν και στην Τρίπολη, αλλά θέλουμε να γίνουν όλα τα κατάλληλα βήματα για να γίνουν επενδύσεις στη Μεγαλόπολη».

 

Ο κ. Τρουπής από την πλευρά του χαρακτήρισε «μέγιστη τιμή» την επίσκεψη του κ. Παπαθανάση και αναφέρθηκε στα θέματα που συζήτησαν οι τρεις άνδρες, για τη ΒΙΠΕ, το εκθεσιακό, τον πρωτογενή τομέα, τον Αναπτυξιακό.

 

Εντός της άνοιξης θα έχουμε το ΕΣΠΑ, είναι μια τελευταία ευκαιρία για την Αρκαδία. Η συνεργασία θα γίνει άμεσα, και για τον πρωτογενή τομέα.

 

ArcadiaPortal.gr Επίσκεψη Παπαθανάση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας