Β.Σιδέρης:Το έργο της ΕΠΣ Αργολίδας την τετραετία 2009-2013

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Β.Σιδέρης:Το έργο της ΕΠΣ Αργολίδας την τετραετία 2009-2013

Μάιος 13, 2013 - 11:33

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος (αρχείο)

   Χωρίς υπερβολή το Αργολικό ποδόσφαιρο την τετραετία 2009-2013 άλλαξε εικόνα, απέκτησε εξωστρέφεια, αξιοπιστία, κύρος, έκανε κοινωνικές παρεμβάσεις. 

    Όλα αυτά τα χρόνια τα πρωταθλήματα χαρακτηρίστηκαν από αξιοπιστία, δικαιοσύνη, αμεροληψία και στα γήπεδα κέρδιζαν οι καλλίτεροι, ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι  η ΕΠΣΑ ευνόησε κάποιους, το αντίθετο μάλιστα , όλοι ομολογούν ότι  όλες οι διοργανώσεις ήταν άψογες, με αντικειμενικότητα και ισονομία. Για το   σημερινό Δ.Σ της Ένωσης δεν υπάρχουν ΄΄ημέτεροι΄΄, υπάρχουν 70 ενεργά  σωματεία που αντιμετωπίζονται με το ίδιο πνεύμα και την ίδια φροντίδα.

    Σε τεχνικό επίπεδο οι ενωσιακοί  προπονητές δούλεψαν σκληρά για τις μικτές ομάδες, την περιφερειακή, τα τουρνουά, τα πρωταθλήματα υποδομής  κλπ. Τα χρόνια αυτά υπήρξε μια κοσμογονία στα γήπεδα της Αργολίδας, με αγώνες σε διάφορες κατηγορίες, ανάδειξη ταλέντων που έφτασαν να παίζουν σε ομάδες της σούπερ- Λίγκας και ομάδες του εξωτερικού και να διακρίνονται πανελλαδικά και ευρωπαικά.

     Παράλληλα η ΕΠΣΑ διοργάνωσε με επιτυχία τον ΄΄΄Ατρέα΄΄ φιλοξενώντας ομάδες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, προβάλλοντας  την Αργολίδα διεθνώς. Εδώ θα ήθελα να τονίσω την άριστη συνεργασία με τους δήμους του νομού και την Περιφέρεια  Πελοποννήσου.

     Καθιερώθηκε στην αρχή κάθε περιόδου το  ΄΄SUPER  CAP΄΄ ο αγώνας μεταξύ πρωταθλητή και κυπελλούχου , που σηματοδοτεί την έναρξη κάθε αγωνιστικής σαιζόν.

      Ακόμη στην Αργολίδα  διοργανώθηκαν σχολές προπονητών, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που απέφεραν οικονομικά και άλλα οφέλη στην περιοχή.

      Η συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτητών, και την Επιτροπή Διαιτησίας ήταν εξαιρετική , ύστερα από πολλά  χρόνια  είχαμε, ως Αργολίδα, διαιτητή στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαιτητή και βοηθούς  στην Β΄ Εθνική, διαιτητές και βοηθούς στην Γ΄ Εθνική  πολλούς ταλαντούχους στην Δ΄ Εθνική και πολλά νέα ανερχόμενα ταλέντα στις τοπικές κατηγορίες.

       Η ΕΠΟ  ανέθεσε στην ΕΠΣ τη διοργάνωση  διεθνών αγώνων της Εθνικής Ελπίδων στο Άργος, με τεράστια οργανωτική επιτυχία και ανταπόκριση του κόσμου.

     Ξεκίνησε  για πρώτη φορά το γυναικείο ποδόσφαιρο, με το Φείδωνα Άργους  να εκπροσωπεί επάξια το νομό στην τρίτη εθνική κατηγορία.

     Σημαντική ήταν επίσης , και αυτή την τετραετία η παρέμβαση της ΕΠΣΑ προς την αυτοδιοίκηση για τα ζητήματα γηπέδων, με αποτέλεσμα τα περισσότερα γήπεδα της ΕΠΣΑ να διαθέτουν φυσικό ή  πλαστικό χλοοτάπητα, έτσι ώστε οι αγώνες σε ξερά γήπεδα ,να αποτελούν παρελθόν.  Άλλωστε μόνο έτσι μπορούν να μπουν στο ποδόσφαιρο τα νέα παιδιά και ν’αναδειχτούν καινούργια ταλέντα.

     Στις νέες τεχνολογίες  η ΕΠΣΑ έδωσε μεγάλο βάρος μέσω της ιστοσελίδας της που επισκέπτονται  χιλιάδες άνθρωποι όλο το χρόνο και ενημερώνονται για τα δρώμενα στο νομό, ενώ μπορεί κάποιος  να βρει σημαντικά στοιχεία που αφορούν όλο το Αργολικό ποδόσφαιρο. Να σημειώσουμε εδώ ότι για πρώτη φορά μεταδόθηκε  διαδικτυακά , ο φετινός  τελικός κυπέλλου Αργολίδας , κάτι που θα επαναληφθεί και σε άλλες περιπτώσεις , από στάδια που υπάρχει η υποδομή.

     Η διοίκηση  της ΕΠΣ Αργολίδας απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια  της θητείας της ότι διοικεί με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του ποδοσφαίρου, την ανάπτυξη του αθλήματος. Η συνεργασία και καθημερινή επαφή με τους παράγοντες, προπονητές, παίκτες, διαιτητές κλπ είναι ΄΄καθρέφτης΄΄ της πορείας που έχει χαράξει και ακολουθεί αταλάντευτα .Σίγουρα υπάρχουν ακόμη και άλυτα προβλήματα ή  αδυναμίες και  στόχος μας είναι η αντιμετώπιση τους.

      Τέλος  να  σας υπενθυμίσω ότι για  την ΕΠΣ  Αργολίδας και τον συνδυασμό μας δεν υπάρχουν πολιτικές κομματικές  παραταξιακές  ή άλλες σκοπιμότητες. Υπάρχει μόνο η αγάπη για το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους που το υπηρετούν .

 

 

                                                       ΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΙΔΕΡΗΣ

                                            ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ