Covid Free Wallet: Πώς να κατεβάσετε την ψηφιακή σας ταυτότητα στο κινητό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Covid Free Wallet: Πώς να κατεβάσετε την ψηφιακή σας ταυτότητα στο κινητό

Δεκέμβριος 28, 2021 - 10:46

Να εισάγουν την ψηφιακή τους ταυτότητα στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν πλέον οι πολίτες, προκειμένου να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Η σχετική δυνατότητα προστέθηκε τη Δευτέρα στο Covid Free Gr Wallet και γίνεται με σύνδεση των βασικών στοιχείων μέσω Taxisnet ή με κάποιον συμβαλλόμενο φορέα ή οργανισμό (π.χ τράπεζα).

Σύμφωνα με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ψηφιακή ταυτότητα που θα εισάγεται και θα εμφανίζεται στο Covid Free GR Wallet θα περιλαμβάνει μόνο τρία στοιχεία: το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και τη φωτογραφία του κατόχου.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την όποια μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store. Μετά την ενημέρωσή της, η εφαρμογή ενσωματώνει απόσπασμα της ταυτότητας που θα διευκολύνει με την επίδειξη τον έλεγχο. 

Η ψηφιακή ταυτότητα (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) που προστίθεται στην εφαρμογή Covid-Free Wallet αντλεί στοιχεία από το TAXISnet ή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για την ταυτοποίηση του προσώπου χρησιμοποιούνται επίσης φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης.

Βήμα 1ο

Κάνετε update στο app και στο κάτω δεξί μέρος θα εμφανιστεί η επιλογή “Ταυτοπροσωπία”

Βήμα 2ο

Δεδομένου πως δεν έχετε “ανεβάσει” την ταυτότητά σας, το πεδίο θα είναι κενό και πρέπει να πατήσετε το “+” κάτω δεξιά.

Βήμα 3ο

Πρέπει να επιλέξετε αν θα ταυτοποιηθείτε με τους κωδικούς του taxisnet ή τους κωδικούς σας από e-banking

Βήμα 4ο

Μόλις ταυτοποηθείτε, η ταυτότητά σας θα βρίσκεται πλέον το Covid free app. Εμφανίζονται η φωτογραφία της ταυτότητάς σας, το όνομα και το επώνυμο, η ημερομηνία γέννησης και το QR Code.