Κορωνοϊός: Χιλιάδες έκαναν αλλαγή του χρόνου στο Σύνταγμα... ανενόχλητοι - Ευτυχώς, δεν ήταν πορεία!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κορωνοϊός: Χιλιάδες έκαναν αλλαγή του χρόνου στο Σύνταγμα... ανενόχλητοι - Ευτυχώς, δεν ήταν πορεία!

Ιανουάριος 03, 2022 - 11:14

Δεν είχαμε πληροφορηθεί το γεγονός ότι χιλιάδες αλλοδαποί, κυρίως πακιστανικής καταγωγής, άλλαξαν χρόνο στη Σύνταγμα, και ενώ έχουν απαγορευτεί όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις των Δήμων για τις γιορτές -στους εξωτερικούς χώρους, στους εσωτερικούς μια χαρά γίνονται.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι δεν βούιξε και ο τόπος, όπως, ας πούμε, σε μια πορεία 30 υγειονομικών ή άλλων εργαζομένων που ίσως κλείσουν την Κατεχάκη νωρίς το πρωί και όλοι οι υπόλοιποι, που είμαστε τέζα ευτυχισμένοι στη δουλειά μας, καθυστερήσουμε να χτυπήσουμε κάρτα επειδή, άκουσον - άκουσον, κάποιοι διεκδικούν εργασιακά δικαιώματα και κλείνουν τον δρόμο (η λέξη «εργασία» έχει καταργηθεί από το αφήγημα υπουργών και λοιπών, με τη λέξη «απασχόληση», συνεπώς, όποιος απασχολείται, τι δικαιώματα να έχει και γιατί να διαμαρτύρεται;..).

Χιλιάδες αλλοδαποί, λοιπόν, έκαναν αυτό που κάνουν κάθε χρόνο -εκτός από πέρυσι, ελέω καραντίνας- δηλαδή κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να αλλάξουν χρόνο. Και να! τα stories στα social media και να! οι live μεταδόσεις, αλλά κανένα ελληνικό κανάλι δεν έδειξε το γεγονός.

Η τηλεόραση γιόρταζε με μπουζούκια κι εμείς με βαριά ζεϊμπέκικα στο σαλόνι.

Το κέντρο της Αθήνας πήρε ζωή, κι ο κορωνοϊός έκανε τη δουλειά του ωραιότατα, την ώρα που οι περισσότεροι κλείστηκαν στα σπίτια τους και έτρεχαν ανήμερα Πρωτοχρονιά και τις επόμενες μέρες για να κάνουν τεστ ώστε να πάνε στη δουλειά τους τη Δευτέρα.

Δεν ξέρουμε αν γίνονται προσπάθειες να πληροφορηθούν οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας ότι έχουν απαγορευτεί οι δημόσιες συγκεντρώσεις. Προφανώς, όμως, ουδεμία προσπάθεια έγινε, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να ελεγθεί ο χώρος.

Αλλά, εντάξει, το υπουργείο Προστασίας έστειλε δύο κλούβες των ΜΑΤ στον Λυκαβηττό για να προστατέψουν τον Σάκη Ρουβά από τα... οργισμένα πλήθη(;) για τη γνωστή 17λεπτη συναυλία χωρίς κοινό που πλήρωσε ο Κ. Μπακογιάννης.

Πάντως, εκεί στη Δυτική Αττική, που πέφτουν καθημερινά πυροβολισμοί «για το έθιμο», θα μπορούσε το υπουργείο να στείλει άνδρες. Αλλιώς, ας μετονομαστεί σε υπουργείο Προστασίας Σάκη.

Εν μέσω πανδημίας, με τις νοσηλείες να αυξάνονται δραματικά, με τη διασπορά του ιού στα εντελβάις άνθη, που λέει και ο ποιητής, με τους πολίτες να πληρώνουν πρόστιμο αν δεν φορούν μάσκα στον δρόμο, το να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα κατά χιλιάδες άνθρωποι για την Πρωτοχρονιά απλώς περνάει στα ψιλά και οι Αρχές σφυρίζουν αδιάφορα.

Θα πει κάποιος ότι πρόκειται για ευπαθή ομάδα. Σαφώς. Ένας λόγος παραπάνω. Οι ευπαθείς αυτές ομάδες με την ελλιπή ενημέρωση και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δεν πρέπει να προστατεύονται;

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας δεν κατέβαζε η κυβέρνηση τα ΜΑΤ κάθε φορά που γινόταν μια πορεία αυτά τα δύο χρόνια;

Δεν έχει ευθύνη να προστατέψει όλους τους πολίτες από την εξάπλωση του κορωνοϊού;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση για αυτή την αυθόρμητη συγκέντρωση ο κ. Γεωργιάδης το μόνο που είπε το πρωί στο Open, κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ήταν ότι αυτό που έγινε ήταν «απαράδεκτο».

Και ποιος το επέτρεψε να γίνει; Διότι, καραντίνα δεν έχουμε, αλλά αν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στον χώρο, δεν θα περιόριζαν κάπως τη συγκέντρωση του πλήθους;

(Ως απαράδεκτες είχαν χαρακτηριστεί από κυβερνητικούς και οι συγκεντρώσεις οπαδών ομάδων αυτά τα δύο πολύ αλλόκοτα χρόνια. Κοίτα να δεις πώς ξεμπερδεύουμε, άμα θέλουμε...)

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα επενέβαινε η Αστυνομία σε αυτή την περίπτωση. Όπως δεν έχει επέμβει και σε άλλες πολυπληθείς συγκεντρώσεις, όπου τα μέτρα δεν τηρούνται. Από το να έχουμε «λιγούρες», εξάλλου, με τραυματισμούς και λοιπά, και να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για ρατσισμό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, καλύτερα.

Τρέμει ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη...

Όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση εναλλάσσονται στους ρόλους «Γιάννης» και «θεριό».

Έτσι κι αλλιώς, θα κολλήσουμε όλοι την Όμικρον, σου λέει.

Έτσι κι αλλιώς, τα δύο τελευταία χρόνια, που είμαστε ζαλισμένοι σαν τα κοτόπουλα, η κυβέρνηση πέρασε κάθε νομοθεσία που ήθελε.

Απαράδεκτο. Αλλά ποιος ασχολείται;..
 

 

Γαλανιάδη Εύα