Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη μετάλλαξη Όμικρον και το άνοιγμα των σχολείων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη μετάλλαξη Όμικρον και το άνοιγμα των σχολείων

Ιανουάριος 03, 2022 - 14:14

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου απασχόλησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, κυρία Νίκη Κεραμέως και κ. Θάνο Πλεύρη, για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων υπό τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Από τη σύσκεψη θα οριστικοποιηθεί η ατζέντα των ζητημάτων που θα κληθεί να συζητήσει αύριο κατά την πρώτη τηλεδιάσκεψη του έτους η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και έπειτα από συνεννόηση με τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει αύριο Τρίτη με βασικό θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Ο αριθμός των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και η ηλικιακή ομάδα των νέων ασθενών -ώστε να διαπιστωθούν αν οι νέοι ασθενείς ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μέχρι τα 18 έτη- είναι παράγοντες που θα παίξουν κομβικό ρόλο στις αποφάσεις.