«Θεωρητικό» το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60; - Πρόταση να παρακρατείται από τη σύνταξη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Θεωρητικό» το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60; - Πρόταση να παρακρατείται από τη σύνταξη

Ιανουάριος 07, 2022 - 09:26

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πρόταση να παρακρατείται από τη σύνταξη το πρόστιμο των 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 ετών που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί έθεσε στον δημόσιο διάλογο ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον Σκάι, αναφέρθηκε σε όλους όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, χαρακτηρίζοντας το πρόστιμο που θα επιβάλλεται «θεωρητικό» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Αν το πρόστιμο δεν πληρώνεται και πηγαίνει στην Εφορία για δέκα χρόνια, δεν θα απασχολήσει όσους είναι άνω των 80 ετών. Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει», τόνισε.

Το πρόστιμο, πάντως, παραμένει «θεωρητικό», αφού η κυβέρνηση το έχει εξαγγείλει, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει απόφαση που να το επιβάλλει. Πολλά δημοσιεύματα στον Τύπο πανελλαδικά κάνουν λόγο για «ανατροπή» σχετικά με το εν λόγω πρόστιμο, καθώς στις 17 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία που είχαν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών να πάνε να εμβολιαστούν και, από εκείνη την ημερομηνία, θα πρέπει να ξεκινήσει η επιβολή του προστίμου.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση κάνει «δεύτερες σκέψεις» ως προς το πρόστιμο.

Περίπου 360.000 είναι εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και ανήκουν στην πλέον ευάλωτη κατηγορία απέναντι στον κορωνοϊό. Η εξάπλωση της Όμικρον, η οποία είναι ραγδαία και στις μικρότερες ηλικίες, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους γιατρούς καθώς οι άνθρωποι αυτοί ενδέχεται, αν μολυνθούν, να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ήδη εξαντλημένο ΕΣΥ...