Ο Γιάννης Μαλτέζος νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιάννης Μαλτέζος νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (φωτο&βίντεο)

Ιανουάριος 09, 2022 - 13:37

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, με θέματα την Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και την Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις ευχές του προέδρου του ΠεΣυ Μανώλη Σκαντζού για το νέο έτος. Ακολούθως, ο κ. Σκαντζός αναφέρθηκε στον τρόπο εκλογής προεδρείου και ζήτησε να κατατεθούν οι προτάσεις από την παράταξη του περιφερειάρχη. Από την πλειοψηφία προτάθηκε ο περιφ. σύμβουλος Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Εφόσον δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος, η υποψηφιότητα του κ. Μαλτέζου ενεκρίθη διά της ανάτασης των χειρών.

Κατά πλειοψηφία, λοιπόν, ο κ. Μαλτέζος εξελέγη νέος πρόεδρος ΠεΣυ.

Για την αντιπροεδρία προτάθηκε η κυρία Αντωνία Μπούζα, πρόταση που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Τέλος, από την παράταξη του κ. Δέδε προτάθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αρκαδίας κυρία Τζένη Δημητρακοπούλου.

Ο κ. Σκαντζός, αφού κάλεσε το προεδρείο στην έδρα, ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους, επισημαίνοντας ότι παρά τις εντάσεις, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι του αφαιρέθηκε ο λόγος ή ότι δεν εξέφρασε τις απόψεις του ελεύθερα και με άπλετο χρόνο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όλοι εξέφραζαν τις απόψεις τους ελεύθερα. Μπορώ να κατηγορηθώ μόνο επειδή ήμουν πολύ ανεκτικός. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη που με στήριξε, και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Η «Νέα Πελοπόννησος» με ανακοίνωσή της, την οποία έκανε η κυρία Νικολάκου Ντίνα, επεσήμανε ότι η εγκύκλιος δεν προβλέπει ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου και αυτό είναι απαράδεκτο.

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις του ΠεΣυ που «απογοήτευσαν», όπως είπε, τους πολίτες, και είπε ότι υπάρχει ανάγκη για αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να προχωρεί το έργο του ΠεΣυ, και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Σκαντζό, ευχαριστώντας τον ως [έγκριτο πολίτη της Τρίπολης, επιστήμονα, που έφερε εις πέρας το έργο του εις βάρος και της υγείας του πολλές φορές».

Ακολούθως, ευχαρίστησε τον κ. Μαλτέζο, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχαν πρόθυμοι να αναλάβουν τη θέση, επισημαίνοντας ότι η θέση του προέδρου του ΠεΣυ είναι ακριβώς κάτω από τον περιφερειάρχη.

Ακολουθεί βίντεο

ArcadiaPortal.gr Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου 2022